Kontaktinfo
Telefon
72548960
Adresse
Tunvegen 17
Epost
charllund-uskole.postmottak@trondheim.kommune.no
Vis mer Vis i kart

JULEAVSLUTNING

Jul

Siste skoledag før jul, da er amfiet på skolen fullt med alle skolens elever, det synges julesanger. Slik også i år, først med fransk- og tyskgruppa i 8.klasse som sang julesang på sine språk, deretter var det julesang av full hals fra de fire hundre elevene i amfiet, julestemningen ble ettertrykkelig satt. Dermed kan alle gå ut i en velfortjent juleferie. 

Vi ønsker vi alle ei riktig god jul ! 


SKOLEKORPSETS JULEBASAR
 

Brundalen & Charlottenlund skolekorps arrangerer julebasar på Charlottenlund ungdomsskole søndag 23. november.
Det blir kafé, ansiktsmaling, juleverksted, lykkehjul, musikalske innslag og salgsboder.
Møt opp for en trivelig førjulsaktivitet sammen med oss! (17.11.2014)

 

AFRIKA OG NORGE I GOD MIKS

MattisKleppenOnsdag ble det holdt to konserter på skolen. Tema var "Bygda i verden", og Mattis Kleppen var solist på akustisk bassgitar godt hjulpet av lydmann Tor Breivik. Med det som kan oppfattes som et sparsommelig utgangspunkt, kun en bassgitar,  fylte musikeren amfiet med musikk som blandet elementer fra norsk, afrikansk og amerikansk musikk. Samtidig med små historier som satte musikken inn i en sammenheng, fikk vi her ta del i en rytmisk og musikalsk happening som virkelig slo an og ga varme i høstkulda. Mange elever ble nok også imponert over den virtuose behandlingen av instrumentet vi fikk ta del i. En flott opplevelse. (05.11.2014) 

HOSPITERING FOR 10.KL I GANG

Hospitering for 10.klassingene på videregående skoler, fortrinnsvis yrkesfag, er nå i gang og vil vare ei tid framover. Nærmere opplysninger om tidspunkt, skoler og elever er kunngjort for elevene det gjelder, også ved oppslag på skolen.  I tillegg er disse opplysningene tilgjengelig på It's learning. Det vil bli gitt beskjed om åpen dag-arrangementer på de respektive skolene når dette blir aktuelt.(05.11.2014)

SKOLEBASERT KOMPETANSEUTVIKLING

Skolebasert kompetanseutvikling er en del av den nasjonale satsingen Ungdomstrinn i utvikling, der alle ungdomsskolene i Norge er med i løpet av tidsperioden 2013-2017.

Skolebasert kompetanseutvikling innebærer at skolen, med ledelsen og alle ansatte, deltar i en utviklingsprosess på egen arbeidsplass.
Hensikten er å utvikle skolens samlede kunnskap, holdninger og ferdigheter når det gjelder læring, undervisning og samarbeid. På vår skole er det den grunnleggende ferdigheten lesing sammen med klasseledelse som er satsingsområdene. Arbeidet og prosessen er nært knyttet opp mot undervisningssituasjonen, slik at elevene etter hvert vil bli godt informert om og involvert i dette utviklingsarbeidet.
Vi har med oss ekstern fagkompetanse fra NTNU i tre semester i denne satsingen. På Charlottenlund ungdomsskole er vi veldig glade for å være med på dette spennende utviklingsarbeidet! Vi ser fram til å arbeide med å gjøre leseundervisningen i alle fag enda bedre, og utvikle organisasjonen videre. (23.10.2014)

MISTERO BUFFO PÅ CHARLOTTENLUND

M Buffo


Fredag 17. okt .hadde 10.klassingene gleden av å få s
kuespilleren Hans Petter Nilsen fra Trøndelag Teater på besøk. Anledningen var forestillingen Mistero Buffo, gjøglerteater med røtter tilbake til middelalderen og gjenfortalt av Nobelprisvinneren Dario Fo. Dette er fysisk enmannsteater, krevende å spille på en naken scene. Nilsens prestasjoner i forestillingen var imponerende, og vi som publikum befant oss plutselig midt i en flott teateropplevelse med fantastisk formidling fra skuespillerens side. Flott, rett og slett. (17.10.2014)

 

 

 

BESØK FRA AMNESTY

Amnestybesøk

Fredag 26. september hadde valgfaggruppa Demokrati i praksis på tiende trinn besøk av Tove M. Paasche fra Amnesty. Gruppa jobber for tiden med temaet dødsstraff og menneskerettigheter, og i den forbindelse fikk vi en interessant og engasjerende orientering om Amnestys arbeid innenfor dette området. I løpet av besøket sendte mange av elevene en oppfordring til Nigerias president om å benåde Moses Akatugba, som ble dømt til døden for tyveri av tre mobiltelefoner da han var 16 år. Han satt åtte år i varetekt før dødsdommen ble avsagt. (09.10.2014)

 

Rådgivers info til årets 10.klassinger

Skolens plan for hvordan vi gjennomfører orienteringen om skoler og yrker for årets avgangselever foreligger nå.  Les skrivet som redegjør for plan, opplegg og frister. Dette gjelder for inneværende års 10.klassinger.  Les skrivet her. (16.09.2014)

MANGE FEIRET JUBILEUM PÅ CHARLOTTENLUNDCha jubileum

Onsdag 10.sept feiret begge Charlottenlundskolene 50-årsjubileet sitt i et felles arrangement. I løpet av ettermiddag og kveld ble et meget stort publikum underholdt fra scenen med musikk og andre innslag. Det var utegrilling og servering, og til og med brannvesen og politi deltok i arrangementet, som foregikk utendørs i god forståelse med værgudene. Til slutt toppet festen seg med konsert av Sie Gubba som satte et freskt punktum for hele festen. De lovte å komme tilbake for å spille på hundreårsjubileet. (11.09.2014) 


STOR JUBILEUMSFEST ONSDAG 10. SEPTEMBER

Onsdag 10.sept. er det stor jubileumsfest på skolen. Alle foreldre og foresatte er invitert til denne festen som starter kl. 16. Her blir det mye liv og moro for alle, så sett av denne ettermiddagen og kom igjen!
Les hele invitasjonen her. (05.09.2014)


SISTE KVELD MED GJENGEN

 Avsl 2014

Så var siste kveld med gjengen kommet, årets tiendeklassinger som tar farvel med ungdomsskolen. Amfiet var fullt med foresatte, lærere og ikke minst hovedpersonene selv torsdag kveld. Lærerne Geir og Christoffer ledet programmet på morsomt vis, og elevene viste sine musikalske ferdigheter. Årets Charlie-pris ble utdelt, og så var det høytidlig utdeling av vitnemål etter rektors tale. Etter pause var programmet over i den mer løsslopne fasen, hvor elevene i fri utfoldelse viste kunster og ferdigheter på forskjellige områder. (19.06.2014) 


JUBILEUMSUKE PÅ CHARLOTTENLUND:
BESØK BLOGGEN VÅR!

Skolen feirer 50-årsjubileum i år, og denne uka har hele 8. og 9. trinn aktivitetsuke hvor jubileet står i fokus. En av gruppene i arbeid dokumenterer arbeidet som gjøres rundt om på skolen. Dette legges løpende ut på bloggen vår: cha50.wordpress.com FØLG MED!


Varsel om mulig streik ved Charlottenlund ungdomsskole

Utdanningsforbundet (Unio) har tatt ut alle sine medlemmer ved Charlottenlund ungdomsskole. Dersom forhandlingene ikke fører frem, medfører dette at lærerne blir tatt ut i streik fra skoledagens begynnelse mandag 26.05.14.
Jeg ber dere følge med i nyhetene for å holde dere oppdatert over utviklingen av meklingen.
Det blir ingen undervisning ved skolen så lenge streiken pågår.
Skolen har ordinær åpningstid og kontoret er betjent daglig kl. 08.00 – 15.30.
Kontaktperson ved skolen ved evt. streik er rektor. 
Mail: jqm@trondheim.kommune.no
Skolens telefon: 72 54 89 60

Bjørn Ivar Midjo
rektor

17.MAI  - CHARLOTTENLUND FØRST I TOGET!

Årets 17.mai er spesiell på flere måter. For det første pga grunnlovsjubileet naturligvis, for det andre fordi vår skole også jubilerer. Det er 50 år siden Charlottenlund skole startet. Det betyr at vi får æren av å gå først i årets barnetog, og vi oppfordrer flest mulig av elevene våre til å delta med sang og hurrarop i årets tog, det blir ekstra stas i år. Oppmøtet blir derfor på Katedralskolens plass, senest kl.09.17. Merk tidspunktet! Mer info om 17.mai i Trondheim finner dere på kommunens hjemmeside. (12.05.2014)

NATTERAVNER PÅ CHARLOTTENLUNDNatteravn

FAU har ei oppfordring til alle foresatte i skolekretsen om å stille opp som natteravn på de litt «kritiske» tidspunktene utover våren. Du kan lese skrivet om natteravner på FAU si side (se nederst på sida). (24.04.2014) 


DEKKER TIL FEST PÅ CHARLOTTENLUNDVi dekker til fest

"Vi dekker til fest" fra Restaurant- og matfag ved Strinda vgs sto for matfest ved Charlottenlund tirsdag. Dette er et tilbud som går ut på å gi ungdom opplevelser og erfaringer med mat, matlaging og måltider. Målet er å gi kunnskap og forståelse om lokal matkultur som kan fortelle ungdom noe om hvor man kommer fra og hvilke råvarer som hører hjemme i vårt nærområde Midt-Norge.
Opplegget går ut på et 6 timers praktisk matlagingsopplegg med 9.-trinnselever hvor lærere og elever fra videregående leder arbeidet. Ca 25 elever fra skolen vår var gjennom dagen i full sving med tilberedning av mange retter samt å dekke festbord og servere. Unødvendig å fortelle at dette var en suksess som virkelig smakte godt. Skolen er svært positiv til dette tiltaket fra Strinda videregående skole som gir ungdomsskoleelever et godt innblikk i en aktuell utdanningsmulighet. (08.04.2014)

 

CAPTAIN CREDIBLE MED ELEKTROKONSERT

Konsertene til Daniel Lacey-Mcdermott har blitt omtalt som noe av det mestCaptain Credible spesielle og interessante som skjer i musikk- Norge om dagen. Han har laget alle instrumentene selv, og spiller rollefiguren Captain Credible, en usannsynlig og energisk type som fabulerer om verdensrommet.Han er karakterisert som en av de rareste, men morsomste som byr på konserter med blanding av sci-fi-action, stand up, electro og hektiske beats. Tirsdag 4. mars var denne kreative artisten på Charlottenlund og holdt to konserter. Et noe overrumplet publikum visste ikke helt hvordan de skulle ta dette til å begynne med, men etter hvert tødde de opp og viste at de var med på moroa til Captain Credible. (05.03.2014)
 

FLOTT RESULTAT  - AKSJONSDAG FOR SOS BARNEBYER 

Årets aksjonsdag for skolens støtteprosjekt til SOS Barnebyer i Bolivia var den 21. november. Nå er resultatet klart: Elevene våre har klart å samle  inn til sammen
 69 388,-  kr. ved å jobbe på ulike måter denne dagen. Et svært godt resultat som elevene og skolen har all grunn til å være stolt av. (13.12.2013) 

UKM-KONSERT PÅ SKOLEN

Fredag fikk skolen gleden av å ha UKM på besøk i amfiet med konsert. Konserten viste noe av bredden i UKM gjennom varierte sjangre, fra visesang via pianomusikk til mer tyngre rock. 3-manns rockegruppa "Fogs" imponerte med godt spill og sjøllaga norske tekster, skolens tidligere elev Pia Vollen sang og spilte fint, det samme gjorde de øvrige artistene som deltok. Nesten 400 elever som publikummere var entusiastiske og lydhøre. (15.11.2013)

 Charlottenlund  Charlottenlund  Charlottenlund

AKSJONSDAG 21. NOVEMBER

Torsdag 21. november er det klart for årets aksjonsdag på Charlottenlund ungdomsskole. Hvert år gjør elevene en arbeidsinnsats til inntekt for SOS Barnebyer. Skolens elever har ansvar for til sammen 18 fadderbarn i Bolivia. Aksjonsdagen arbeider elevene på arbeidsplasser de har skaffet seg selv. Lønna de får for dette, går til aksjonen. Les mer i skrivet på "Dokumenter og skriv fra skolen". (15.11.2013)

DOKUMENTER OG SKRIV FRA SKOLEN

Ved å klikke på lenka "Dokumenter og skriv fra skolen" nederst på sida kan du se aktuelle skriv og dokumenter fra skolen. De to siste publiserte gjelder elevpermisjoner og hvordan fravær følges opp. (01.10.2013)

ELEVUNDERSØKELSEN UNG I TRONDHEIM

Trondheim kommune og Sør-Trøndelag fylkeskommune gjennomfører i høst spørreundersøkelsen Ung i Trondheim. Formålet er å kartlegge ungdoms livsstil og levekår. For vår skoles vedkommende vil undersøkelsen bli gjennomført i uke 42 og 43. Mer utførlig informasjon om undersøkelsen er sendt hjem til alle foresatte på mail fra kontaktlærerne. (23.09.2013)

HØSTENS VAKRESTE EVENTYR?

Aktivitetsdag

I hvert fall på Charlottenlund, hvor det var tid for den årlige aktivitetsdagen. Mange av de populære aktivitene sto på programmet, og nytt av året var stylteøvelsen som bød på ukjente utfordringer for mange. 380 ungdommer i god aktivitet, og humøret på topp hos alle. Over det hele ei sol som gløttet ned og deltok innimellom. Dagens finaleøvelse, stafetten, ble vunnet av 10. kl, mens 9A kom på en svært god andreplass etter å ha knust lærerlaget i innspurten.(20.09.2013)  

SKOLEVALG PÅ CHARLOTTENLUND 

Selvfølgelig gjennomfører vi Valg 2013skolevalg også i ungdomsskolen. Klassene på ulike trinn har arbeidet med valg og demokrati ei stund. I dag gjennomfører vi vårt lokale stortingsvalg hvor elevene kan stemme på de samme partiene som alle velgere i Sør-Trøndelag kan. Det er elever i valgfaget Demokrati i praksis på 9. trinn som arrangerer og står for gjennomføringa av valget. Bildet viser manntallskontrollen. (05.09.2013) 

SKOLEPROSJEKT VEKKER INTERESSE I EUROPA

Et skoleprosjekt i regi av NTNU/iTEC, gjennomført i fjorårets 8.klasse på Charlottenlund vekket stor interesse på en konferanse i Brussel nylig. Prosjektet "The future classroom" handler om å ta i bruk digitale verktøy og arbeidsformer på en ny måte. Elevenes arbeid handlet om å bruke grafisk designverktøy til å gjenskape og konstruere ulike kirkebygg. Se mer her.   (30.08.2013)
______________________________________________________________

             VELKOMMEN TIL NYTT SKOLEÅR!

Oppstart mandag 19. august.
8.trinn møter i amfiet kl. 09.00.
9. og 10. trinn møter kl. 09.30 ved sine garderobeinnganger.
Skoledagen varer til kl. 13.00

______________________________________________________________

                               GOD SOMMER!

Da står sommerferien for døra, et kull avgangselever har sluttet, papirer og bøker    legges bort. Rett rundt hjørnet vinker en fortjent sommerferie på oss alle.     

Mure

Vi ønsker en god sommer til alle! 

SKOLENS ÅPNINGSTIDER I SOMMER

Skolen er stengt i juli mnd, og i denne perioden vil ingen besvare e-post eller telefoner. Skolens kontor vil være åpent igjen fra mandag 5. august.
Ved generelle spørsmål i ferietida om skole kan en henvende seg til Oppvekstkontoret på tlf: 97996370 eller e-post: oppvekstkontoret.postmottak@trondheim.kommune.no. (21.06.2013) 

AVSLUTNING FOR ÅRETS 10.TRINN

AvslutningAvslutningen for årets avgangelever foregikk onsdag før sommerferien. Som alltid var amfiet fullt med elever og foreldre til en kveld hvor avslutningen på 10 års skolegang skulle markeres. Etter programmets første del, som inneholdt taler, overrekkelse av Charlie-pris til en elev samt utdeling av vitnemål, var det duket for programmets andre del hvor ungdommene selv slapp seg løs i musikalitet og kreativitet. En storartet kveld og et minneverdig punktum for tida ved skolen. Og for framtida skal vi merke oss noen unge stjerner på blueshimmelen, de spilte svært godt, - vi vil nok  høre mer fra dem.  (20.06.2013)

AKSJONSDAGEN FOR SOS BARNEBYER

Årets aksjonsdag for skolens støtteprosjekt i Bolivia og Zambia der årets åttene og niende-elever bidro med en dags arbeid, innbrakte i år 53 000 kr. Et svært godt resultat som elevene har all grunn til å være stolt av. (20.06.2013) 

INFO OM INNBETALING PÅ AKSJONSDAGEN

Torsdag 6.juni har skolens 8. og 9.klasse aksjonsdag for SOS Barnebyer.Når elevene har vært på jobboppdrag denne dagen, er det viktig at de leverer inn pengene på skolen på aksjonsdagen. Skolen vil være åpen mellom 16-18 for dette. Hvis pengene betales via nettbank, må eleven likevel møte opp for å framvise kvittering for innbetalingen. Informasjon om dagen er sendt hjem til alle foresatte tidligere og ligger på ItsLearning.

MOT PÅ CHARLOTTENLUND

Charlottenlund har vært MOT-skole i mange år. Hva er da mer naturlig enn at MOT-turnéen 2013 besøker skolen og får opp stemningen med  MOT-ambassadørene Chand og Christian Ingebrigtsen? Begge skapte stor jubel og begeistring hos alle skolens elever samt inviterte 7. trinn fra barneskolen da skolen fikk besøk av MOTs Norgesturné onsdag 22.mai. I tillegg til de kjente artistene ble en ny gjesteartist presentert,  Andreas Estenstad fra Trondheim. Et navn å merke seg for framtida. 
Litt ekstra stas med MOT og den plassen den har på skolen, noe leder av MOT, Atle Vårvik, fortalte litt om det mens han presenterte hele 9 tidligere Charlottenlundelever som i dag er ansatt i MOT.
Og selvsagt var alle enige om at dette var en bra konsert!
Se lysbildeserien: Klikk på "fotoalbum" nederst på sida.(22.05.2013)

SUKSESS PÅ TINESTAFETTEN

TinestafettI år er det 20 årsjubileum for Tinestafetten. Da Trondheimskolene konkurrerte på Stadion, gjorde 8.-klasselagene fra Charlottenlund en skikkelig innsats og hevdet seg godt. Det ene laget vant på den uoffisielle tiden 3:58 , 17 sekunder foran det nest beste laget. Det andre laget fra skolen fikk også en bra plassering. (22.05.2013)

SKOLETOGET 17.MAI

Charlottenlund ungdomsskole har oppmøte på Ytre kongsgård senest 09.45. Vi er nr 17 i rekkefølgen i toget. Vel møtt til 17. mai.

CHARLOTTENLUND VANT DOBBELT! 

Charlottenlund ungdomsskole vant Roar Forbords minnecupdobbelt i prestisjetung håndballturnering. Etter en thriller av en finale i gutteklassen i Roar Forbords minnecup på Rosenborg ungdomsskole kunne de slippe jubelen løs og gjenta bragden jentene bare få minutter tidligere hadde gjennomført. Mens guttene virkelig fikk slite for ettmålsfinaleseieren mot Roar Forbords minnecupSunnland ungdomsskole var jentene knusende overlegne og feide hjemmehåpene fra Rosenborg av banen med 10 måls margin. Og dermed kunne altså både guttene og jentene heve pokalene over hodene og juble. (24.04.2013)

 

EKSAMENSDATOER VÅREN 2013

Nederst på sida finner du informasjon om aktuelle datoer som har med eksamen i skriftligfagene å gjøre. Info om muntligeksamen kommer senere. (03.04.2013)

FELLESSTUND FØR PÅSKE Fellessamling før påske 2013

Rett før påske var det 9.trinn som sto for formidling av kulturinnslag til resten av skolen. Amfiet var fylt av skolens elever, og her var det musikk i ulike sjangre som ble formidlet med innlevelse og spilleglede. (22.03.2013)


FYLKESFINALE I UNGT ENTREPRENØRSKAP

Onsdag  20.03 gikk Fylkesmessa for Grundercamp av stabelen på Sverresborg skole. Vår skole var godt representPrisutdelingert med tre lag. Nivået så ut til å være rimelig
høyt og det var 25 -30 lag som deltok i konkurransen. 8 skoler var representert.
Selv om vi ikke fikk Hedersprisen så tok vi godt for oss av premiebordet.
Vi gratulerer våre elever med en 1.plass, to 2.plasser og en 3.plass!! (22.03.2013)

Gründercamp på Charlottenlund

I februar arbeidet 8. trinn med gründercamp Grundercampei hel uke. Oppdragsgiver var bedriften Fretex, og elevene skulle arbeide med å utvikle nye ideer og konsepter i pakt med gjenbruksfilosofien som Fretex står for. Torsdag presenterte alle gruppene arbeidet og ideene sine, og mange foresatte benyttet anledningen til å komme og se. Til slutt var det kåring av beste gruppe i tre kategorier, og de som vant går til finale den 20.mars. 

Ballongflukt

Ballongfart i kulda

8. trinn har i en periode arbeidet med prosjektet Gravity. En av utfordringene var å konstruere og bygge en varmluftsballong. Mandag 21. jan var dagen for utprøving og oppsending av ballongene. Ikke alle fikk like stor oppdrift og høyt svev, men demonstrasjonene vakte likevel stor begeistring blant alle tilskuerne.

Antimobbeprosjekt

Kommunen har årlig et mobbeprosjekt som skolene skal arbeide med. Som et ledd i dette arrangerer kommunen i år en kinoforestilling for alle ungdomsskolene i byen. Mandag 7. skal Charlottenlund av gårde, og det er ordnet med busser fra og tilbake til skolen for alle. Skoledagen starter med vanlig undervisning. Filmen, "Bully", er en dokumentar og er mye omtalt. Det vil foregå etterarbeid knyttet til filmens tema på skolen dagene etter. (04.01.2013)

 

Charlottenlund ungdomsskole