Kontaktinfo
Telefon
72548960
Adresse
Tunvegen 17
Epost
charllund-uskole.postmottak@trondheim.kommune.no
Vis mer Vis i kart

KANTINEMENY UKE 4 OG 5

Se menyen på kantinesida. Lenke nederst på sida. (26.01.2016)

10.TRINN - VIDEREGÅENDE SKOLE

For 10.klasse-elevene vil det i tida framover være en del informasjon å sette seg inn i når det gjelder videregående skole, søknad - samt orientering om eksamen til våren. Her legger vi ut all relevant informasjon eter hvert som den foreligger. Se lenka i høyrefeltet på sida. (17.01.2016)

UNGT ENTREPRENØRSKAP

Entreprenør01

 I tre dager har elevene på 8.trinn arbeidet med utvikling av bolig- og næringseiendom på Lade. Oppgaver og problemstillinger var stilt av Koteng Eiendom i regi av Ungt Entreprenørskap. Elevene var godt motiverte for utfordringene, og i disse dagene har 8.basene vært preget av høyt aktivitetsnivå og mye kreativitet. Prosjektet ble avsluttet onsdag kveld med utstilling av alle arbeidene. Her var foreldre gjester og publikum, og til slutt var det kåringer av ei vinnergruppe fra hver av basene. (13.01.2016)

 

KANTINEMENYEN

Ikke glem å sjekke ut kantinemenyen for de neste to ukene på Kantinesida. Se lenka nederst på sida. (04.01.2016)

MANGE SLAGS KLOKKER PÅ CHARLOTTENLUND

Skole


Klokker kan være så mangt, noe elevene på 9.trinn har vist gjennom arbeidet i kunst og håndverk. Nå er resultatene av arbeidet ferdig og utstilt på skolen. (11.11.2015)

           

             

             MENNESKELIGE STRIKKEMASKINERSkole

Designeren Ingun Myrstad har de seneste dagene lært 8.klasssingene på skolen å bruke kroppen som strikkemaskin. Dette som et ledd i kunsthåndverkprosjektet "Human knitting machine". I samarbeid og samspill med hverandre strikker elevene strikketøy stort som klasserommet.(11.11.2015)

BRUK HUE PÅ CHARLOTTENLUNDSkole

"Bruk hue"-kampanjen, en landsomfattende kampanje for bevisstgjøring omkring nettvett, var tirsdag kommet til vår skole. Alle elevene fikk ta del i informasjon, problemstillinger og råd om temaet. På kvelden var det foreldre som deltok i det samme programmet. (11.11.2015)

 

Sterk prestasjon i finalen i First Lego League

 Lego
 Lego

 

I en periode har et lag, Trash Talk, fra 9.trinn jobbet med prosjektoppgave i First Lego League. Laget bestod av Herman (9A), Erik (9A), Brage (9B) og Vegard (9C). 

Temaet i år var framtidens søppelhåndtering. Oppgaven bestod av en forskningspresentasjon, en teknisk presentasjon og ulike Legorobot-oppdrag.

Lørdag 7.november var det finale – og laget tok en sterk 2.plass i teknisk, og var nominert (topp 4 av 26) i forskningsklassen og i Champion-klassen. Vi gratulerer! (09.11.2015)

 

 

 

 

 

 

 

 

FORELDREMØTE "BRUK HUE" 10.NOVEMBER

Vi inviterer til foreldremøte "Bruk hue" - en skoleturné mot nettmobbing. Møtet er lagt opp slik at dere som foreldre får nyttige tips og råd om ungdom og nettbruk. Det er gitt gode tilbakemeldinger på opplegget, mange melder at de har fått gode, praktiske tips. Møtetid kl.18-19.30, i amfiet.(29.10.2015)

 

Veilederutdanning for lærerne i universitetsskolene

UnivskoleLærerne ved Charlottenlund ungdomsskole og Charlottenlund videregående skole starter etter jul på et opplæringsløp som gjelder alle ansatte ved begge skolene. Målet er å komme i gang med skolebasert veileder- og FoU-utdanning i januar 2016. Dette er et viktig ledd i kompetansehevingen ved universitetsskolene. Planene for utarbeidelse av et studium i veiledning og FoU-arbeid på til sammen 15 studiepoeng er lagt, og det jobbes nå med hvordan dette skal gjennomføres i praksis. Se lenke til universitetsskole-prosjektet nederst på sida. (29.10.2015)

 

KONSERT MED CHARLOTTE AUDESTAD

Charlotte Audestad

 

Tirsdag 20. sept var det konsert på skolen. Det var Charlotte Audestad med musikere som gjennomførte to konserter med sine egne sanger. Konsertene ble gjennomført med humør og spilleglede. Sangene som handlet om alt fra forelskelse og kjærlighet til sorg og alvor, formidlet på poetisk og treffsikkert trøndersk,  ble godt mottatt av et lydhørt publikum. (20.10.2015)

 

 

 

 

KANTINA VÅR 

kantine 1Kantina på Charlottenlund har matservering hver dag. All mat lages fra bunnen av, elevene baker f.eks.osteloff, steker kjøttdeigen til salat. Til gryteretter bruker vi poser som basis og blander i ekstra med grønnsaker. All kjøttdeig vi bruker er av storfe. Bruker vi kjøtt, er det storfe eller lam. Vi har også glutenfrie alternativer, da må du bare varsle fra om at du ønsker det på forhånd. Vi legger ut  opplysninger om ukemeny og priser fortløpende. Klikk på kantine-lenka nederst på sida så finner du det. (17.10.2015)

 

NY RUTINE FOR SØKNAD OM ELEVPERMISJONER

Trondheim kommune har digitalisert sine tjenester. Dette innebærer blant annet at søknad om elevpermisjoner utover 3 sammenhengende dager, heretter må foregå digitalt. Permisjon inntil 3 dager kan, som før, stiles direkte til kontaktlærer.
Klikk på lenka i høyremargen til digitalt søknadsskjema. (13.10.2015)

AKTIVITETSDAG 22. SEPTEMBER

OPH_3576001

 

Årets aktivitetsdag ble arrangert tirsdag 22.sept. Alle skolens elever deltok i de forskjellige øvelsene, alt fra 60 meter til sekkeløp og pilkast. Til slutt var det den tradisjonelle stafetten med lag fra alle klasser samt lærerlag. God innsats fra alle, og seieren gikk til 10B. Bra vær gjorde sitt til at dette ble en hyggelig dag med mange blide ansikter og mye godt humør.(22.09.2015)

 

 

 

SKOGDAG I MARKA

Skogdag

Torsdag 17. sept var det skogdag for hele skolen. Klassene gikk forskjellige traseer fra skolen, og målet var Tømmerholtdammen i Estenstadmarka. Der var det bål og griller, og alle så ut til å ha en fin dag. Etter hvert kom regndråpene, men da var tida likevel inne for retrett. Ikke umulig at dette blir en årviss aktivitet. (18.09.2015)

 

 

 

VALGMØTE PÅ SKOLEN

Tirsdag 8. var det valgdebatt på skolen. 9.trinn arrangerte møtet, og politikere fra alle partier var invitert. Elever fra alle trinn var tilhørere. Riktignok møtte ikke alle inviterte politikerne, men de fire representantene til stede sørget for en frisk og engasjert debatt. Elever fra 9.klassene hadde også forberedt spørsmål til politikerne. Debatten engasjerte tydeligvis forsamlinga, og diskusjonen fortsatte mellom elevene etter møtet. (09.09.2015)

Valgmøte

 

Universitetssamarbeidet har startet! 

I dag var det offisiell åpning av universitetsskolene, et samarbeid mellom NTNU, Charlottenlund vgs og Charlottenlund ungdomsskole. På åpningen var ca 2000 elever fra de to skolene til stede, samt representanter fra fylke og kommune. Vi legger ut informasjon løpende om samarbeidet og framdrift av prosjektet. Se lenke nederst på sida. (01.09.2015)

Rådgivers info til årets 10.klassinger

Skolens plan for hvordan vi gjennomfører orienteringen om skoler og yrker for årets avgangselever foreligger nå.  Les skrivet, du finner det under "Dokumenter og skriv fra skolen" eller klikk her. Skrivet redegjør for plan, opplegg og frister  som gjelder for inneværende års 10.klassinger når det gjelder søknad til videregående skole. (20.08.2015)

Velkommen til skolestart mandag 17. august!
Cha

8.trinn møter kl. 09.00 i amfiet. 
9. og 10. trinn møter kl. 9.30 i basene sine.
For alle varer skoledagen til kl. 14.00 denne dagen.

Vel møtt til nytt skoleår!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

AVSPARK FOR UNIVERSITETSSKOLENE

Univskole1Fredag var det "kick-off" for universitetsskolene Charlottenlund uskole og vgs på NTNU. Samtlige ansatte ved skolene deltok i samlingen sammen med representanter fra kommune, fylke og universitetet. Det var en forventningsfull forsamling som nå gleder seg til å arbeide med utvikling og utforming av det som kan bli framtidas skole til beste for elever, studenter og lærere. (14.08.2015) 

 

 

 

 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Interessert i tidligere nyhetsoppslag fra skolen? Se her!

 

Charlottenlund ungdomsskole