Kontaktinfo
Telefon
72548960
Adresse
Tunvegen 17
Epost
charllund-uskole.postmottak@trondheim.kommune.no
Vis mer Vis i kart

SISTE KVELD MED GJENGEN

2015 Avslutning juni 002

Så var tida der - siste kveld med gjengen, siste kveld i ungdomsskolen. Festkledde elever, foreldre, lærere og mange andre til stede i en fullsatt skole på årets avslutningsfest. Her var taler, vitnemåloverrekkelser, musikk og dans, programmet viste godt det mangfoldet av talent og humør en elevflokk på 135 kan oppvise. Så var det tid for avskjed, og noen tårer trillet også. Deretter bar det ut i junikvelden, lastet med gode minner fra ungdomsskolelivet. Bildet viser Sondre, Tobias og André som imponerte stort med musikalske ferdigheter på høyt nivå.  (19.06.2015)

                            CHACUP 2015 

Chcup2015

 

Årets Chacup ble gjennomført mandag den 15. juni. Nytt av året var at værgudene i år stilte med eget lag som gjorde sitt til at dagen ble en våt og hustrig opplevelse. Dette la imidlertid ikke demper på innsatsen til de ulike lagene i basket, håndball og fotball. (16.06.2015)

 

 

 

 

Skoleårets siste fellessamling

Fellessamling
8.trinn gjennomførte fredag årets siste fellessamling for skolen i amfiet. Morsomme og varierte innslag som slo godt an i det fullsatte amfiet. (12.06.2015)

 

 

 

 

17.MAI - SKOLETOGET

17mai2015


SKRIFTLIG EKSAMEN RETT RUNDT HJØRNET  Eksamensbeskjed

Da var en av vårens spennende dager for 10.klassingene her: Tid for beskjed om hvilket skriftligfag de kommer opp i til eksamen. 130 elever i amfiet og ganske så spente da navnene ble lest opp. Eksamen er i uke 21, med engelsk på tirsdag, matematikk på onsdag og to dager norsk torsdag og fredag. Elevene møter på skolen de andre dagene til forberedelser etter beskjeden som er gitt i klassene. (13.05.2015)

 

BARNETOGET 17. MAI - OPPMØTEKART OG INFO

Charlottenlund ungdomsskole har plass nr 22 B i barnetoget, oppmøte i Kongsgårdgata (vestfrontsida) kl. 09.44. Oppmøtekart finner du her, rekkefølge i toget finner du her. (17.04.2015) 

 

REALFAGSPRISEN TIL CHARLOTTENLUNDLÆRER

Realfagsprisen

Skolelaboratoriet ved NTNU deler årlig ut Realfagsprisen. Prisen for 2015 ble tildelt John Dinesen ved Charlottenlund ungdomsskole, delt med Steinar Larsen og Tore Fagerli, for lang og entusiastisk innsats for teknologi i skolen. Prisen ble utdelt av ingen ringere enn May-Britt og Edvard Moser - til stede på lerretet.
Vi gratulerer! (28.04.2015)

 

 

NATTERAVNER PÅ CHARLOTTENLUND

På Charlottenlund organiserer FAU på ungdomskolen natteravner i vårt nærområde. Som i fjor er kveldene knytta til feiring av 1. og 17. mai prioritert. For å få dette til dette, må foresatte engasjere seg. FAU ønsker å organisere vandringer følgende kvelder: torsdag 30 april, fredag 1 mai, fredag 15 mai og lørdag 16 mai. Les skrivet her. (27.04.2015)

INFORMASJON OM NATT TIL 1. MAI OG  17. MAI.

Det er sendt ut skriv fra Rådmannen som oppfordrer foresatte til å være oppmerksomme på utfordringer som bruker oppstå for ungdommer natt til 1. og 17. mai. Skrivet inneholder også oversikt over fritidstilbud som er åpne på disse dagene. Les skrivet her. (17.04.2015) 

VI ER BLITT PILOTSKOLE!

Charlottenlund ungdomsskole og Charlottenlund videregående blir pilotskoler for universitetssamarbeid mellom Sør-Trøndelag fylkeskommune, Trondheim kommune og NTNU. Charlottenlund ungdomsskole og Charlottenlund videregående skole er valgt ut for å utvikle et universitetsskoleprosjekt etter modell fra universitetssykehuset. Målet for arbeidet er å utvikle en bedre skole for elevene samtidig som lektorutdanningen styrkes. Det er også et mål å styrke forsknings- og utviklingsarbeid i skolene og i lektorutdanningen.
De to skolene går etter påske inn i en intensiv planleggingsperiode sammen med skoleeierne og NTNU for å utvikle innholdet i samarbeidet, som offisielt starter høsten 2015. Erfaringene skal deles med andre skoler og bidra til å styrke utviklingen av ungdomsskoler og videregående skoler i Sør-Trøndelag. (07.04.2015)

NY PC-ORDNING PÅ VIDEREGÅENDE

Fra høsten 2015 innfører Sør-Trøndelag fylkeskommune (STFK) en ny ordning for bruk av datamaskin i videregående opplæring. Gammel ordning med fylkeseide elev-PCer fases ut. Det er delt ut infobrosjyre til elevene på 10.trinn.I tillegg kommer det her en digital versjon som du finner under "Dokumenter og skriv". Det er viktig at alle elever som skal begynne på videregående skole neste skoleår er godt orientert om ordningen og de valg de må gjøre, slik at de har tilgang på datamaskin ved skolestart.  For mer info om den nye ordningen gå til www.stfk.no/elevpc  (07.03.2015)


UREIST MAT PÅ CHARLOTTENLUND

MatFormålet med Matmanifestdagen er å bidra til økt rekruttering til restaurant- og matfag i Sør-Trøndelag. I år var det Charlottenlund ungdomsskole som fikk et eget arrangement koblet til den ureiste lunsjen. Guri Hetland, prosjektleder for Ski-VM 2021, snakket om ungdom, helse og matglede. Trond Karlsen fra Rema 1000 fortalte om forbrukere som ønsker lokalmat i sin nærbutikk. Matmanifestdagen arrangeres av Strinda VGS, og primus motor, Geir Rune Larsen, ledet det hele med hjelp av samarbeidspartnerne Oi Trøndersk mat og drikke as V/ Åslaug Hennissen, Trondheim Kokkenes Mesterlaug v/Thor Erik Rosvold og Trondheim Sommelier Team v/ Stian B. Olsen. 
På lunsjmenyen til samtlige 10.klassinger sto følgende råvarer og matspesialiteter fra Trøndelag:
Sandwich på brød fra Eidum Gårdsbakeri med røkt laks fra Sagamat og salat fra Viken Gartneri. Wraps med “soinn revve gris/pulled pork” på Durocgris fra Rekkebo på Frosta og salat fra Viken Østre. Bakt laks fra Domstein og Frøya med rotmos fra Valberg Slektsgård og soyanøttesmør. Gulrotsuppe av gulrot og potet fra Valberg Slektsgård og brødkrutonger. Kompott av rabarbra fra Valberg og bringebær fra Viken midtre og yoghurt.

Dette viste seg å slå an hos elevene. Maten gled ned på høykant, og stemningen var virkelig hyggelig i amfiet. Ikke verst å få servert spennende og god mat i skoletida. Så får vi håpe at noen elever ble inspirert til å tenke på mat som utdanningsvei også. (11-02.2015)

Mat

Mat

 

TOTEMSKULPTUR PÅ SKOLEGÅRDEN

Totempel
Stormen for et par år siden knekte et av treene i skolegården. Som en aktivitet i jubileumsuka ble stammen som sto igjen planlagt bearbeidet til en skulptur. Siste hånd på verket ble lagt i disse dager, og nå står skulpturen fiks ferdig. Så nå er det bare for indianerne på Charlottenlund å begynne å danse rundt. (11.02.2015)

 

 

 


 

UTSTILLING AV ELEVARBEIDER

Elevarbeid
Kunst og håndtverksarbeider stilles jevnlig ut på skolen. Akkurat nå er det 10.klassingenes tegnearbeider som stilles ut i galleriet vårt. Oppgaven er knyttet til arkitektur og bygninger, og elevene har valgt motiv selv. Her Kristian i 10A sin presise og detaljerte gjengivelse av et kjent byggverk. (30.01.2015)

 

OM SØKING TIL SKOLE OG LÆREPLASS 2015 - 2016

Presentasjonen som ble holdt på orienteringsmøtet for foreldre og elever i januar, er lagt ut under "Dokumenter  og skriv fra skolen". Ta en kikk, mye nyttig informasjon der for søkerne. (29.01.2015) 

NYTTÅRSBALL 2015

 Nyttårsball

Fredag 23.januar var det tid for vinterens vakreste eventyr, nyttårsballet. Rundt 300 festpynta ungdommer i sin fineste stas deltok på festen, som inneholdt alle ingredienser som hører til, velkomstdrikk, pizza og brus, taler og dans. Stor stas. (26.01.2015) 

FELLES I AMFI

Samling jan

Samling jan 

Skolen gjennomfører med jevne mellomrom fellessamlinger i amfi hvor hvert trinn har ansvar for programmet. Fredag 23.jan hadde 10. trinn ansvaret, og ønsket å formidle litt av det som elevene hadde arbeidet med i det siste. Her var kjemieksperiment, dans, kunst og håndtverk og matematikk representert, og Alette spilte og sang. Alt til stor glede for et fullsatt amfi. (26.01.2015) 

10.KLASSE OG VIDEREGÅENDE SKOLE

I forbindelse med at fristen for innsøkning til videregående skole nærmer seg, kan det være behov for å kontakte rådgiveren.
Her er kontaktinformasjon for rådgiveren:
Rune Flatås - Fagleder/rådgiver. Telefon: 72 54 89 60
Epost:
 rune.flatas@trondheim.kommune.no . (14.01.2015)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

 MINECRAFT OG MATEMATIKK

Minecrfat
Minecraft og matematikk er et fag ved Charlottenlund ungdomsskole skoleåret 2014 / 2015. Det er et samarbeid med Senter for IKT i utdanningen og eTwinning der vi skal undersøke om man kan lære matematikk og matematiske prinsipper gjennom å spille Minecraft. Undervisningen vil være basert på åpne oppgaver, problemløsning i samarbeid med andre der elevene kan bruke de ressurser og nettverk som kreves for å løse oppgavene. Vi vil bruke Google+ som arbeidsplattform, Twitter for å ta i bruk nettverk og Youtube for å dokumentere arbeidet. Se mer her: https://plus.google.com/communities/118010367783095312148?hl=no (14.01.2015)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

nyttår

 

 2015 er her -  

 godt nytt år til alle!

    

 

JULEAVSLUTNING 

JulSiste skoledag før jul, da er amfiet fullt med alle skolens elever, det synges julesanger. Slik også i år, først med fra

Vi ønsker alle ei riktig god jul!nsk- og tyskgruppa i 8.klasse som sang julesang på sine språk, deretter var det julesang av full hals fra de fire hundre elevene i amfiet, julestemningen ble ettertrykkelig satt. Dermed kan alle gå ut i en velfortjent juleferie. 

Vi ønsker alle ei riktig god jul!

SKOLEKORPSETS JULEBASAR 

Brundalen & Charlottenlund skolekorps arrangerer julebasar på Charlottenlund ungdomsskole søndag 23. november.
Det blir kafé, ansiktsmaling, juleverksted, lykkehjul, musikalske innslag og salgsboder.
Møt opp for en trivelig førjulsaktivitet sammen med oss! (17.11.2014)

 

AFRIKA OG NORGE I GOD MIKS

MattisKleppenOnsdag ble det holdt to konserter på skolen. Tema var "Bygda i verden", og Mattis Kleppen var solist på akustisk bassgitar godt hjulpet av lydmann Tor Breivik. Med det som kan oppfattes som et sparsommelig utgangspunkt, kun en bassgitar,  fylte musikeren amfiet med musikk som blandet elementer fra norsk, afrikansk og amerikansk musikk. Samtidig med små historier som satte musikken inn i en sammenheng, fikk vi her ta del i en rytmisk og musikalsk happening som virkelig slo an og ga varme i høstkulda. Mange elever ble nok også imponert over den virtuose behandlingen av instrumentet vi fikk ta del i. En flott opplevelse. (05.11.2014) 

HOSPITERING FOR 10.KL I GANG

Hospitering for 10.klassingene på videregående skoler, fortrinnsvis yrkesfag, er nå i gang og vil vare ei tid framover. Nærmere opplysninger om tidspunkt, skoler og elever er kunngjort for elevene det gjelder, også ved oppslag på skolen.  I tillegg er disse opplysningene tilgjengelig på It's learning. Det vil bli gitt beskjed om åpen dag-arrangementer på de respektive skolene når dette blir aktuelt.(05.11.2014)

SKOLEBASERT KOMPETANSEUTVIKLING

Skolebasert kompetanseutvikling er en del av den nasjonale satsingen Ungdomstrinn i utvikling, der alle ungdomsskolene i Norge er med i løpet av tidsperioden 2013-2017.

Skolebasert kompetanseutvikling innebærer at skolen, med ledelsen og alle ansatte, deltar i en utviklingsprosess på egen arbeidsplass.
Hensikten er å utvikle skolens samlede kunnskap, holdninger og ferdigheter når det gjelder læring, undervisning og samarbeid. På vår skole er det den grunnleggende ferdigheten lesing sammen med klasseledelse som er satsingsområdene. Arbeidet og prosessen er nært knyttet opp mot undervisningssituasjonen, slik at elevene etter hvert vil bli godt informert om og involvert i dette utviklingsarbeidet.
Vi har med oss ekstern fagkompetanse fra NTNU i tre semester i denne satsingen. På Charlottenlund ungdomsskole er vi veldig glade for å være med på dette spennende utviklingsarbeidet! Vi ser fram til å arbeide med å gjøre leseundervisningen i alle fag enda bedre, og utvikle organisasjonen videre. (23.10.2014)

MISTERO BUFFO PÅ CHARLOTTENLUND

M Buffo


Fredag 17. okt .hadde 10.klassingene gleden av å få s
kuespilleren Hans Petter Nilsen fra Trøndelag Teater på besøk. Anledningen var forestillingen Mistero Buffo, gjøglerteater med røtter tilbake til middelalderen og gjenfortalt av Nobelprisvinneren Dario Fo. Dette er fysisk enmannsteater, krevende å spille på en naken scene. Nilsens prestasjoner i forestillingen var imponerende, og vi som publikum befant oss plutselig midt i en flott teateropplevelse med fantastisk formidling fra skuespillerens side. Flott, rett og slett. (17.10.2014)

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Interessert i tidligere nyhetsoppslag fra skolen? Se her!

 

Charlottenlund ungdomsskole