Kontaktinfo
Telefon
72548960
Adresse
Tunvegen 17
Epost
charllund-uskole.postmottak@trondheim.kommune.no
Vis mer Vis i kart

NYTTÅRSBALL 2015

 Nyttårsball

Fredag 23.januar var det tid for vinterens vakreste eventyr, nyttårsballet. Rundt 300 festpynta ungdommer i sin fineste stas deltok på festen, som inneholdt alle ingredienser som hører til, velkomstdrikk, pizza og brus, taler og dans. Stor stas. (26.01.2015) 

FELLES I AMFI

Samling jan

Samling jan 

Skolen gjennomfører med jevne mellomrom fellessamlinger i amfi hvor hvert trinn har ansvar for programmet. Fredag 23.jan hadde 10. trinn ansvaret, og ønsket å formidle litt av det som elevene hadde arbeidet med i det siste. Her var kjemieksperiment, dans, kunst og håndtverk og matematikk representert, og Alette spilte og sang. Alt til stor glede for et fullsatt amfi. (26.01.2015) 

10.KLASSE OG VIDEREGÅENDE SKOLE

I forbindelse med at fristen for innsøkning til videregående skole nærmer seg, kan det være behov for å kontakte rådgiveren.
Her er kontaktinformasjon for rådgiveren:
Rune Flatås - Fagleder/rådgiver. Telefon: 72 54 89 60
Epost:
 rune.flatas@trondheim.kommune.no . (14.01.2015)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

 MINECRAFT OG MATEMATIKK

Minecrfat
Minecraft og matematikk er et fag ved Charlottenlund ungdomsskole skoleåret 2014 / 2015. Det er et samarbeid med Senter for IKT i utdanningen og eTwinning der vi skal undersøke om man kan lære matematikk og matematiske prinsipper gjennom å spille Minecraft. Undervisningen vil være basert på åpne oppgaver, problemløsning i samarbeid med andre der elevene kan bruke de ressurser og nettverk som kreves for å løse oppgavene. Vi vil bruke Google+ som arbeidsplattform, Twitter for å ta i bruk nettverk og Youtube for å dokumentere arbeidet. Se mer her: https://plus.google.com/communities/118010367783095312148?hl=no (14.01.2015)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

nyttår

 

 2015 er her -  

 godt nytt år til alle!

    

 

JULEAVSLUTNING 

JulSiste skoledag før jul, da er amfiet fullt med alle skolens elever, det synges julesanger. Slik også i år, først med fra

Vi ønsker alle ei riktig god jul!nsk- og tyskgruppa i 8.klasse som sang julesang på sine språk, deretter var det julesang av full hals fra de fire hundre elevene i amfiet, julestemningen ble ettertrykkelig satt. Dermed kan alle gå ut i en velfortjent juleferie. 

Vi ønsker alle ei riktig god jul!

SKOLEKORPSETS JULEBASAR 

Brundalen & Charlottenlund skolekorps arrangerer julebasar på Charlottenlund ungdomsskole søndag 23. november.
Det blir kafé, ansiktsmaling, juleverksted, lykkehjul, musikalske innslag og salgsboder.
Møt opp for en trivelig førjulsaktivitet sammen med oss! (17.11.2014)

 

AFRIKA OG NORGE I GOD MIKS

MattisKleppenOnsdag ble det holdt to konserter på skolen. Tema var "Bygda i verden", og Mattis Kleppen var solist på akustisk bassgitar godt hjulpet av lydmann Tor Breivik. Med det som kan oppfattes som et sparsommelig utgangspunkt, kun en bassgitar,  fylte musikeren amfiet med musikk som blandet elementer fra norsk, afrikansk og amerikansk musikk. Samtidig med små historier som satte musikken inn i en sammenheng, fikk vi her ta del i en rytmisk og musikalsk happening som virkelig slo an og ga varme i høstkulda. Mange elever ble nok også imponert over den virtuose behandlingen av instrumentet vi fikk ta del i. En flott opplevelse. (05.11.2014) 

HOSPITERING FOR 10.KL I GANG

Hospitering for 10.klassingene på videregående skoler, fortrinnsvis yrkesfag, er nå i gang og vil vare ei tid framover. Nærmere opplysninger om tidspunkt, skoler og elever er kunngjort for elevene det gjelder, også ved oppslag på skolen.  I tillegg er disse opplysningene tilgjengelig på It's learning. Det vil bli gitt beskjed om åpen dag-arrangementer på de respektive skolene når dette blir aktuelt.(05.11.2014)

SKOLEBASERT KOMPETANSEUTVIKLING

Skolebasert kompetanseutvikling er en del av den nasjonale satsingen Ungdomstrinn i utvikling, der alle ungdomsskolene i Norge er med i løpet av tidsperioden 2013-2017.

Skolebasert kompetanseutvikling innebærer at skolen, med ledelsen og alle ansatte, deltar i en utviklingsprosess på egen arbeidsplass.
Hensikten er å utvikle skolens samlede kunnskap, holdninger og ferdigheter når det gjelder læring, undervisning og samarbeid. På vår skole er det den grunnleggende ferdigheten lesing sammen med klasseledelse som er satsingsområdene. Arbeidet og prosessen er nært knyttet opp mot undervisningssituasjonen, slik at elevene etter hvert vil bli godt informert om og involvert i dette utviklingsarbeidet.
Vi har med oss ekstern fagkompetanse fra NTNU i tre semester i denne satsingen. På Charlottenlund ungdomsskole er vi veldig glade for å være med på dette spennende utviklingsarbeidet! Vi ser fram til å arbeide med å gjøre leseundervisningen i alle fag enda bedre, og utvikle organisasjonen videre. (23.10.2014)

MISTERO BUFFO PÅ CHARLOTTENLUND

M Buffo


Fredag 17. okt .hadde 10.klassingene gleden av å få s
kuespilleren Hans Petter Nilsen fra Trøndelag Teater på besøk. Anledningen var forestillingen Mistero Buffo, gjøglerteater med røtter tilbake til middelalderen og gjenfortalt av Nobelprisvinneren Dario Fo. Dette er fysisk enmannsteater, krevende å spille på en naken scene. Nilsens prestasjoner i forestillingen var imponerende, og vi som publikum befant oss plutselig midt i en flott teateropplevelse med fantastisk formidling fra skuespillerens side. Flott, rett og slett. (17.10.2014)

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Interessert i tidligere nyhetsoppslag fra skolen? Se her!

 

Charlottenlund ungdomsskole