Earth Hour

Earth Hour er en verdensomspennende markering for å vise at vi er mange som tar klimaendringene på alvor og ønsker å gjøre noe for å løse de utfordringene vi står overfor. Byer og bedrifter, organisasjoner og enkeltpersoner over hele verden skal slukke lyset i én time for klimaet.

Earth hour 2014

Bli med!

Bli med du også, og vær med på verdens største kollektive klimadugnad. Den enorme deltakelsen viser at hele verden står sammen mot klimaendringer.

Register deg som deltager

I Trondheim oppfordrer vi alle til å bli med og slå av lys i en time, fra kl. 20.30 til 21.30 lørdag den 29. mars 2014, så lenge det ikke går på bekostning av helse, miljø og sikkerhet.

Hvorfor delta?

En time med avslåtte lys er langt fra nok til å snu klimaendringene. Men det er en symbolsk markering om at vi bryr oss om tilstanden til planeten vår og at vi ønsker å gjøre noe.

Alle med tilgang til en lysbryter har sjansen til å bidra. Kampanjen er et globalt og visuelt uttrykk for folks vilje og evne til å stå sammen mot klimaendringer. Budskapet om samarbeid mot klimaendringer går både til verdens ledere og til alle som deltar. Samtidig minner Earth Hour om sammenhengen mellom klimautfordring og energibruk.

Hva kan du gjøre?

Lenker

Mørkelagte byer siden 2007

Det var WWF i Australia som startet markeringen i Sydney i 2007. I 2008 var Trondheim eneste norske by som markerte Earth hour. Det var da elever ved en videregående skole som tok kontakt med Miljøenheten i kommunen og sammen laget vi en kampanje med fokus på å slukke lysene på signalbygg og oppfordre innbyggerne til å slukke lyset under Earth hour. Trondheim har vært med siden 2009 da Norge offisielt markerte Earth Hour og vi er selvfølgelig med denne gangen også!

Oppdatert: 21.03.2014

Miljø