Kontaktinfo
Telefon
72542100
Adresse
Stadsing Dahls gate 1
Epost
rosenborg-skole.postmottak@trondheim.kommune.no
Vis mer Vis i kart

Aktuelt

 • Leksearbeid

  Leksearbeid i langfri er på klasserommet til 9C fra i morgen 12.02.13

  Vis mer...

  Vis mindre...

  Leksearbeid i langfri er på klasserommet til 9C fra i morgen 12.02.13

 • Aksjonsdag sos-barnebyer

  Til elever og foresatte                                                            Trondheim 20.11.13                      AKSJONSDAGEN 2013   Rosenborg skole har fast tradisjon med en aksjonsdag i de

  Vis mer...

  Vis mindre...

  Til elever og foresatte Trondheim 20.11.13

  AKSJONSDAGEN 2013

  Rosenborg skole har fast tradisjon med en aksjonsdag i desember hvor elevene gir inntektene av en arbeidsdag til ”SOS- barnefadder”. Vi har 20 fadderbarn i Tblisi i Georgia.

  Elevene skal arbeide en hel skoledag, og den dagen vi har avsatt til dette er

  MANDAG 16. DESEMBER

  Det er meningen at elevene selv skal ta kontakt med en arbeidsgiver for å skaffe seg jobb. Elevene får med et eget skriv fra skolen til arbeidsgiver. Skolen vil være behjelpelig med å skaffe jobb til de - forhåpentligvis få – som ikke klarer å få til dette selv.

  Vi henvender oss til hjemmene for å få hjelp til å skaffe elevene arbeid på ”aksjonsdagen”. Arbeidet kan bestå i for eksempel rengjøring, baking, rydding, maling og lignende. Det er vanskelig å sette en fast betaling for arbeidet. Vi antyder et minstebeløp på kr250,- for et dagsverk som rimelig betaling. Skolen gir kvittering for mottatt beløp til de som ønsker det.

  På forhånd takk for hjelpen.

  VENNLIGST FYLL UT SLIPPEN NEDENFOR OG RETURNER DEN TIL KONTAKTLÆRER INNEN TIRSDAG 3. DESEMBER.

  Vennlig hilsen

  Mette Winsnes Råberg og Marte Moe Lysaker

  (rektor) (fagleder)

  Elevens navn_____________________________ klasse____________

  skal arbeide hos________________________________ mandag 16.12.13.

  Foresattes underskrift:________________________________________________

 • Datoer for skriftlig eksamen – grunnskolen 2013

    Dato Hva 15. mai Opplysning om trekkfag kl 09.00   19. mai Eksamen matematikk   Forberedelse engelsk fra kl 09.00     20. mai Eksamen engelsk   21. mai Forberedelse norsk hoved- og sidemål fra kl 09

  Vis mer...

  Vis mindre...

  Dato

  Hva

  15. mai

  • Opplysning om trekkfag kl 09.00

  19. mai

  • Eksamen matematikk

  • Forberedelse engelsk fra kl 09.00

  20. mai

  • Eksamen engelsk

  21. mai

  • Forberedelse norsk hoved- og sidemål fra kl 09.00

  22. mai

  • Eksamen norsk hovedmål

  23. mai

  • Eksamen norsk sidemål

 • Mobilskole

  Fra oktober 2013 har Rosenborg skole innført mobilskole som mulighet for kommunikasjon med skolen. Brukerveiledning er lagt ut på skolens hjemmeside. Her er en innføring: Skriv ROS "klassen til eleven

  Vis mer...

  Vis mindre...

  Fra oktober 2013 har Rosenborg skole innført mobilskole som mulighet for kommunikasjon med skolen. Brukerveiledning er lagt ut på skolens hjemmeside. Her er en innføring:

  • Skriv ROS "klassen til eleven" melding til skolen og avslutt med navn. Eksempel: "ROS 8A Kari er syk i dag grunnet vondt i halsen. Hun blir derfor hjemme. Mvh Ola Nordmann"
  • Meldingen skal sendes til nummer 03686
  • Vanlig SMS-pris fra leverandør gjelder
  • Vi kan ikke akseptere meldinger som er skrevet på elevenes mobil som fraværsmeldinge

  Vi håper dette kan bli et godt verktøy for oss og dere i skole-hjemsamarbeidet.

 • Til elever, foreldre og foresatte

  ORIENTERING OM CHATTEKANALEN "ASK" Rosenborg skole på bakgrunn av oppslag i  ulike aviser og i TV-nyhetene  å informere foreldre/foresatte og elever om følgende: Ask.fm er en chattekanal hvor man oppr

  Vis mer...

  Vis mindre...

  ORIENTERING OM CHATTEKANALEN "ASK"

  Rosenborg skole på bakgrunn av oppslag i ulike aviser og i TV-nyhetene å informere foreldre/foresatte og elever om følgende:

  Ask.fm er en chattekanal hvor man oppretter en bruker. Når man har laget seg en bruker, så kan man få «følgere» eller «venner» til sin bruker. Så kan «følgerne» eller «vennene» stille spørsmål til brukeren, og disse spørsmålene blir da liggende synlig på brukerens hjemmeside. Det er opp til brukeren å svare på dette spørsmålet eller ikke. Problemene her er særlig at den som sender inn spørsmål forblir anonym, så det er helt umulig å vite hvem som har lagt inn spørsmålet.

  Så lenge spørsmålene er harmløse så er dette greit, men i noen av tilfellene vi ser er de langt fra harmløse. «Hvem syns du er tjukkest av A eller B? Hvem er dummest av A og B? Og hvem er styggest i klassen?», er eksempler på spørsmål vi har sett. Slike spørsmål gjør at enkelte blir hengt ut på åpne sider, og fordi det er anonymt er det ofte mange som henger seg på.

  Det er 70 millioner bruker av denne app’en på verdensbasis pr. i dag, så dette er et problem som berører langt flere enn elever ved Rosenborg skole. Konsekvensene av denne mobbingen har vært svært alvorlig og tragisk. Se vedlagte lenker.

  Internett har gjort at all informasjon er tilgjengelig til enhver tid, og dagens ungdom har et press på seg med å være tilgjengelig. Av og til dukker det opp diverse nettsteder som kan være problematisk for de unge å forholde seg til. Ask.fm er en slik side/app. De unge her trenger veiledning fra de voksne, og at de trenger å se konsekvensene av feil bruk med et slikt nettsted. Vi jobber med nettvett på skolen, og vi anbefaler dere hjemme til å ta en samtale om dette med deres ungdom, slik at vi sammen kan forhindre at dette får flere negative konsekvenser for noen.

  http://www.side2.no/article3679004.ece

  http://www.adressa.no/nyheter/trondheim/article8293987.ece

  Mette Winses Råberg

  rektor, Rosenborg skole

 • Vis alle (1)
Oppdatert: 27.02.2013

Rosenborg skole