Bestill koronatest

Her kan du bestille koronatest via digitalt skjema eller koronatelefonen. Hvis du har bestilt koronatest via skjema, skal du ikke ringe koronatelefonen. Dette skaper bare lengre ventetid.

Illustrasjonsbilde av reagensrør

Hvem bør teste seg?

Mer informasjon om testing og hvem som bør teste seg, finner du på helsenorge.no.

Skjema for å bestille koronatest

Du må logge inn med BankID/MinID for å bruke skjemaet.

• Du kan selv velge tidspunkt for testing.
  • Du kan også bestille time til dine barn.
  • Du kan velge om du ønsker å ta hals- og neseprøve eller spytt-test. Begge er PCR-tester.
  • Logg deg på igjen litt senere, hvis du ikke fant time ved første forsøk.

Det er gratis å ta koronatest hos Trondheim kommune.

Trondheim kommune opplever at mange henvender seg til våre teststasjoner for å få tatt en test før de kan reise utenlands på ferie. Slik testing utfordrer kapasiteten vår i betydelig grad, og er derfor ikke lenger være en mulighet. Slike tester må tas hos private aktører.

Private aktører som tilbyr koronatest

• Din Reisevaksine - tlf. 93 45 77 81
  • Aleris - tlf. 73 87 20 00
  • Dr. Dropin (tlf. 24 07 77 01)
  • Coperio - tlf. 95 52 09 67
  • Trondheim Private Legekontor - tlf. 94 19 24 32
  • Kry (Trondheim Lufthavn Værnes) - tlf. 23 65 34 30

Ulike typer test

Du kan velge type test ut i fra om du har symptomer på korona.

Både hals- og neseprøve og spytt-test er PCR-tester.

Hals- og neseprøve

Alle kan ta hals- og neseprøve. Dersom du har symptomer på korona, skal du ta hals- og neseprøve.

Hals og neseprøve blir tatt på Leüthenhaven teststasjon.

Spytt-test

Du kan ta spytt-test dersom du er frisk og ikke har noen symptomer på korona.

Barn over 6 år kan også ta spytt-test. Spytt-test er mindre ubehagelig for barnet, men krever også forberedelse og samarbeid.

Spytt-test tas på teststasjonen på Statens Hus.

Hvis barn skal ta koronatest

Det krever ofte forberedelser for å ta en koronatest av barn.

Trygghet for barnet

Dessverre har vi begrenset med tid vi kan bruke på hver enkelt pasient. Vi ønsker heller ikke å utsette barnet ditt for unødvendig stress og traume, eller skape negative assosiasjoner i møte med helsetjenesten.

I fullt smittevernutstyr kan vi se skremmende ut for barnet. Vi forsøker så godt vi kan å være hyggelige og forsiktige, men hvis vi ikke lykkes innen kort tid er vi dessverre nødt til å avbryte.

Er det små barn, kan det være trygt å sitte på fanget til mamma eller pappa når testen gjennomføres.

Forberedelser til hals- og neseprøve

Forbered barnet på hva som vil møte dem ved en teststasjon. Se gjerne episoden av Bamselegen på NRK TV der de tester for koronavirus og er iført smittevernutstyr (NRK TV episode 4 av Bamselegen, sesong 2).

Hos barn under 10 år tar vi kun halsprøve (ikke neseprøve). Finn frem en q-tips hjemme og la barnet bli kjent med hvordan den kjennes ut å ta på, og hvordan det er å ha en slik i munnen.

Forberedelser til spytt-test

Forbered barnet på hva som vil møte dem ved en teststasjon. Testen er ikke ubehagelig, men kan være noe krevende for barn å gjennomføre.

Det kan ta litt tid å produsere den mengden spytt som trengs (1,5 ml). Når du er på teststasjonen, beskriv for barnet ditt hvordan det er å spise favorittmaten, eller hvordan det er å bite i verdens guleste og sureste sitron.

Svar på testen

Du finner svaret på testen ved å gå inn på helsenorge.no og logge deg inn med BankID. Svaret legges der så snart prøven er analysert og besvart fra laboratoriet ved St. Olavs hospital.

Du få et varsel til din mobiltelefon eller e-post når prøvesvaret er klart.

En negativ test vil også vises i koronasertifikatet. Det er ikke mulig å se forskjell på om prøvesvaret er fra en hals- og neseprøve eller en spytt-test.

EU-regler tilsier at de som er fullvaksinerte, har hatt korona eller kan fremvise en negativ koronatest som ikke er eldre enn 24 timer, får grønt sertifikat.

Hvis du har problemer med å finne prøvesvaret ditt på helsenorge.no eller har spørsmål om prøvesvaret eller om din helsetilstand, så ta kontakt med fastlegen din per telefon.

Informasjon til deg som skal ta koronatest

Alle som har behov for en koronatest må lese viktig informasjon fra Trondheim kommune.

Informasjon til deg som skal ta koronatest

Her finner du informasjon om svartid og hvilke karanteneregler som gjelder for deg.

Avbestille time

Du kan avbestille timen din i det samme skjemaet du brukte for å bestille koronatest. Du kan avbestille timen inntil 8 timer før reservert tid.

Hvis du må avbestille under 8 timer før reservert tid, må du ringe koronatelefonen, telefon 90 50 90 52.

Dette gjelder ikke for hjemmetester og studenttester.

Koronatelefonen

Har du spørsmål om koronaviruset, vaksinering, mistanke om at du er smittet, eller ønsker time for å ta en test?

Ring Trondheim kommunes koronatelefon på 90 50 90 52.

Telefonen er åpen

• hverdager kl. 08.30-15.30
  • lørdag og søndag kl. 11.00-18.00

Vi bestiller tolk ved behov. Dette kan ta litt tid, men vi kontakter deg så fort som mulig.

Private aktører som tilbyr koronatest

• Din Reisevaksine (tlf. 93 45 77 81)
  • Aleris (tlf. 73 87 20 00)
  • Dr. Dropin (tlf. 24 07 77 01)