Hjem Koronainformasjon fra Trondheim kommuneKoronavaksineOppfriskningsdose til personer som er 65 år eller eldre

Oppfriskningsdose til personer som er 65 år eller eldre

Trondheim kommune vil fra mandag 1. november tilby innbyggerne som er 65 år eller eldre en oppfriskningsdose av koronavaksinen.

Sist oppdatert: 17.11.2021

Mann får vaksine.
Fra mandag 1. november kan du som er 65 år eller eldre få en såkalt oppfriskningsdose.

Hvem får tilbud om oppfriskningsdose?

Etter råd fra Folkehelseinstituttet har Regjeringen besluttet å tilby en oppfriskningsdose til personer som er 65 år og eldre. Den tredje vaksinedosen kan gis tidligst fem måneder etter at du har fått din andre vaksinedose. Hvis du har tatt en koronavaksine og har hatt koronasykdom, må du vente i fem måneder etter gjennomgått sykdom før du kan få oppfriskningsdose.

Hva er en oppfriskningsdose?

En oppfriskningsdose er en vaksine til personer som har hatt god effekt av de to første vaksinedosene, men som trenger å friske opp beskyttelsen.

Målet med oppfriskningsdose er å øke beskyttelsen mot å bli alvorlig syk ved smitte, gi økt beskyttelse også mot nye virusvarianter og forlenget beskyttelse av vaksinen.

Slik får du vaksinen

Fra mandag 1. november kl. 17.00 åpnes det for å kunne bestille seg time til oppfriskningsdose. De første ledige timene man kan bestille er fra tirsdag 2. november. Det legges ut vaksinetimer fortløpende, om det ikke er ledig timer på passende tidspunkt, prøv igjen senere.

Du kan bestille time til vaksinering når:

• Det har gått minst 5 måneder siden du fikk din andre koronavaksine
    ELLER
  • Det har gått minst 5 måneder siden du gjennomgikk koronasykdom

Det må gå minst en uke mellom koronavaksinen og annen vaksine, for eksempel influensavaksine.

Når du mottar SMS fra kommunen om at du kan bestille vaksinetime, går du til timebestillingen via kommunens nettside ved å gå inn på Min side.

De som ikke har registrert telefonnummer vil få tilsendt brev i posten.

De som har utfordringer med å bestille time selv, kan få hjelp av pårørende eller andre som tidligere har bistått med å bestille time. Gå da inn på Min side.

Ved ytterligere problemer med bestilling av time, ta kontakt med koronatelefonen på telefon 90 50 90 52.

Det er mulig å ha med en ledsager inn på vaksinestasjonen.

Ta med gyldig legitimasjon når du ankommer timen. Anbefaler bruk av munnbind.

Om vaksinen og bivirkninger

Det er foreløpig mRNA-vaksinen fra Pfizer/BioNTech (Comirnaty) som er godkjent som oppfriskningsvaksine.

Det er foreløpig ikke observert andre bivirkninger etter den tredje dosen til disse pasientgruppene enn det som tidligere er kjent etter den første og andre dosen.

For mer informasjon: Oppfriskningsdose til eldre og sykehjemsbeboere

Korona