Hjem NyheterBarn og unge i Trondheim best på klima og bærekraft!

Barn og unge i Trondheim best på klima og bærekraft!

Morgendagens ledere tar klima og bærekraft på alvor. De to siste ukene har tre Trondheimsskoler vunnet priser for arbeidet med en bærekraftig og bedre verden.

Trondheim gjorde rent bord da vinnerne av NM i klima ble presentert under Ungdommens klimatoppmøte på Studentersamfundet. 53 skoler, i ti fylker, deltok i dette Norgesmesterskapet. Steinerskolen i Trondheim (Skansen videregående skole), vant i klassen for små skoler, og Strinda videregående skole i klassen for store skoler. Ingen skoler har redusert sine egne CO2-utslipp og engasjert egne elever som disse skolene. Prisene ble delt ut av en meget fornøyd Trondheims ordfører, Rita Ottervik.

Gruppebilde av vinner

I tillegg vant Rye barneskole prisen for ”beste poster”, delt ut av Den naturlige skolesekken. Rye skole er blant annet med å forvalte beitemark ut i fra en forvaltingsplan for å bevare biologisk mangfold. Skolen er også vert for en bikube, som lar elevene se sammenhengen mellom bienes oppgave som pollinator og bevaringen av det biologiske mangfoldet rundt oss. Dette arbeidet ble presentert på skolens poster-bidrag.  Av 139 skoler fra hele Norge, var Rye skole én av tre vinnere.

Hele Trondheim er stolte av dere, og vi gratulerer så mye!

Bilde av bikube på Rye

Vinnerplakat

Sist oppdatert: 04.03.2020

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne? (ikke skriv personlig informasjon)


Din tilbakemelding blir ikke besvart. Hvis du behøver hjelp, vennligst benytt en av våre kanaler for kontakt.

A03-P1-EPI006