Hjem NyheterHelselederpris til Helge Garåsen

Helselederpris til Helge Garåsen

Helge Garåsen, helse- og velferdsdirektør i Trondheim kommune er tildelt Norsk sykehus- og helsetjenesteforenings (NSH) helselederpris for 2020.

Prisen ble delt ut av helse- og omsorgsminister Bent Høie og NSHs styreleder Erik Kreyberg Normann under NSHs lederkonferanse torsdag 6. februar.

- For at pasientene skal oppleve å få gode, helhetlige tjenester, må sykehus og kommuner samarbeide bedre. Dette har årets prisvinner, Helge Garåsen, vært opptatt av og jobbet for i lang tid. Garåsen har stått i spissen for et tett samarbeid som bør være til inspirasjon for mange, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

– Vi i Norsk sykehus- og helsetjenesteforening (NSH) er stolte av å løfte fram nok en god helseleder. I hans tid som kommuneoverlege kom samarbeidet mellom kommunen og sykehuset inn i et langt mer konstruktivt spor, og han argumenterte sterkt for tettere samhandling mellom sykehus og kommune for å tette gapet mellom det høyspesialiserte sykehuset og kommunens helse- og omsorgstjenester. Dette synes vi er veldig imponerende og valget ble derfor enkelt. Helge Garåsen er en verdig vinner av Helselederprisen, sier styreleder i NSH, Erik Kreyberg Normann.

Prisen er på kr. 10.000 samt en gave.  Ansatte i norsk helsetjeneste oppfordres til å nominere ledere til prisen, som i år deles ut for fjortende gang.

Foto av prisutdeling

Sist oppdatert: 04.03.2020

Hva forsøkte du å finne? (ikke skriv personlig informasjon)