Hjem NyheterInngår kontrakter om elsparkesykler

Inngår kontrakter om elsparkesykler

Trondheim kommune har gjennomført en anbudskonkurranse for kommersiell drift av elsparkesykler i Trondheim kommune. Det inngås nå kontrakter med tre av tilbyderne - Tier, Voi og Zipp.

Formålet med anskaffelsen var å tildele konsesjonskontrakter til et visst antall operatører, for å kunne regulere antall elsparkesykler som er forsvarlig ut fra hensyn til bymiljøet.

Retningslinjer vedtatt av formannskapet tillater et samlet antall på inntil 600 elsparkesykler for Trondheim. Dette betyr at de tre valgte operatørene, får operere med inntil 200 sparkesykler hver ute på gaten. Trondheim kommune ønsker en velfungerende og integrert ordning for el-sparkesykler, som henger sammen med det øvrige kollektivtilbudet og bidrar til at endringer i persontrafikk skjer i tråd med nullvekstmålet.

Trondheim kommune mottok sju tilbud innen tilbudsfristen.

Sist oppdatert: 07.05.2020

Hva forsøkte du å finne? (ikke skriv personlig informasjon)