Hjem Nyheter200.000 kroner til unge idrettsutøvere

200.000 kroner til unge idrettsutøvere

Trondheim kommune delte lørdag ut idrettsstipend til Maja Qvortrup, Tiril Sofie Glasø, Kabir Mangal og Didrik Rotbakken Gundersen. Hver av dem får 50.000 kroner til å utvikle seg videre i sine idretter.

Bilde av vinnerne av idrettsstipendet 2020
Ordfører Rita Ottervik (t.h.) og kultur-, nærings- og idrettsdirektør Ola By Rise (t.v.) delte ut i Trondheim kommunes idrettsstipend under Idrettens Hederskveld til Tiril Sofie Glasø (ishockey, f.v. ), Maja Qvortrup (kunstløp) og Didrik Rotbakken Gundersen (turn). Kabir Mangal (cricket) mottok også pris, men var forhindret fra å delta på prisutdelingen.

Idrettsstipendet deles ut hvert år til to gutter og jenter i alderen 15-22 år. Hensikten med stipendet er å anerkjenne unge utøvere og samtidig stimulere dem til å utvikle seg i sin idrett. Det legges vekt på nasjonale og internasjonale prestasjoner og at utøverne satser målbevisst og seriøst.

- Vi er så heldig å ha mange talentfulle og dyktige ungdommer i Trøndelag. Dette er 17. gangen jeg deler ut stipend, og jeg har delt ut slike stipender til ungdommer som senere har fått både OL- og VM-medaljer. Med dette stipendet ønsker vi å løfte fram og bidra til karriereutvikling, sa ordfører Rita Ottervik under utdelingen.

Her kan du se selve utdelingen.

Årets stipendvinnere:

Maja Qvortrup, Nidaros Kunstløpklubb (kunstløp)

Maja er en talentfull løper som har jobbet hardt for å komme til det nivået hun er på. Maja Qvortrup er en del av NSF sitt forbundslag som juniorløper kommende sesong 2020-2021. Hun er en del av skøyteforbundets gruppe «Rekrutt 26» som trener mot OL i 2026. Maja har representert Norge i flere internasjonale konkurranser. Hun drømmer om å bygge egen ishall og starte sin egen klubb. Stipendet skal brukes til reiser for trening, samlinger og konkurranser, samt utstyr.

Tiril Sofie Glasø, Wing Hockey (ishockey)

Tiril er fast målvakt for Wing kvinner elite. I tillegg er hun utøver på Strinda vgs, på spisset toppidrett, som eneste jente i gruppen. Hun debuterte i sin første landskamp for U18 sist sesong og har store mål for karrieren sin. Et nært forestående mål er U18 landslaget for kvinner og VM i Ungarn i 2021, som da blir hennes tredje VM med U18-landslaget. Hun jobber hardt for å klare å bli best med de mulighetene hun har, slik at hun en dag kanskje kan få sjansen til å bli en del av A-landslagstroppen. Stipendet vil Tiril bruke på utstyr samt å donere noe til Hockey for Livet (tidligere Hockey mot Kreft).

Kabir Mangal, Moholt Cricket Klubb (cricket)

Kabir flyttet til Trondheim fra Elverum for å spille cricket. Kabir har representert Norges Cricketlandslag på U-19 nivå. Han har over tid vist gode cricketferdigheter, og vært blant de beste batsmans i Divisjon 3 og 4 i norsk crickets seriesystem. Kabir har også blitt kåret til mest verdifulle spiller i Divisjon 4, og nest-mest verdifulle spiller i Divisjon 3. Kabir vil bruke stipendet på å reise og trene med de beste trenerne i India og England.

Didrik Rotbakken Gundersen, Trondhjems Turnforening (turn)

Didrik er en del av juniorlandslaget i turn. Han har vært på landslag i flere år og hatt meget god utvikling. Han representerte Norge i European Youth Olympic Festival i regi av Olympiatoppen og VM for junior i 2019. OL 2024 er det langsiktige målet. Stipendet vil gå til å dekke utgifter i forbindelse med trening og konkurranser.

Sist oppdatert: 06.11.2020