Hjem NyheterBård Benum skal styre VM-arbeidet

Bård Benum skal styre VM-arbeidet

Styret for Ski-VM Trondheim 2025 AS ble presentert fredag. Bård Benum (58) blir styreleder i det nye selskapet.

Bilde fra pressekonferansen der Bård Benum blir utpekt som styreleder for ski-VM. Nærmest ham sitter skipresident Erik Røste og ordfører Rita Ottervik.
Bård Benum tar nå fatt på arbeidet med å forberede ski-VM. Nærmest ham sitter skipresident Erik Røste og ordfører Rita Ottervik.

Med seg i det styret har han:

• Ingvild Bretten Berg, generalsekretær i Norges Skiforbund

• Håvard Belbo, daglig leder i T-Lab AS

• Gunhild Dugstad, partner i advokatfirmaet Wiersholm

• Christine Spiten, gründer og seniorrådgiver i WWF

• Tove Nedreberg, administrerende direktør i Adresseavisen

• Siri Darell, seniorrådgiver i HVAC Rambøll og leder i Sør-Trøndelag skikrets

Bård Benum

Bård Benum (bildet) er i dag partner og direktør i teknologiselskapet VitalThings. Han har tidligere hatt lederstillinger i blant annet Reitangruppen, DnB og Powel. I en periode var han styremedlem i Rosenborg Ballklub.

Vil sette standard

Midt på 1980-tallet markerte Benum seg også med sterke NM-plasseringer i langrenn. Hn var også rennleder under VM i Trondheim i 1997. Nå gleder han seg til å ta fatt på arbeidet med å forberede et nytt verdensmesterskap i Trondheim.

- Trøndelag har sterke ski- og arrangementstradisjoner, blant annet fra VM 1997. Basert på en god og bærekraftig gjennomføring, blir det spennende å bidra til at VM i 2025 også setter en framtidig standard for hvordan slike arrangement skal oppleves, sier Benum.

Skipresident Erik Røste i Norges Skiforbund er svært fornøyd med styret, som skal lede arbeidet med å lage tidenes VM.

- Det har vært en grundig prosess hvor vi som eiere har brukt mye tid på hvilken kompetanse vi ønsker i styret, poengterer Røste.

Erik Røste på talerstolen

Erik Røste har stor tro på styret som skal lede arbeidet med å forme ski-VM i Trondheim.

- En milepæl for VM-arbeidet

Ordfører Rita Ottervik i Trondheim kommune er også tilfreds med VM-styret.

- Jeg er trygg på at vi har fått et styre med en bred kompetanse og erfaring innen organisasjonsutvikling, arrangement, økonomi, klima og miljø, sier ordfører Rita Ottervik.

- Og så er jeg fornøyd med at det er så mange kvinner i styret.

Trondheims kommunedirektør, Morten Wolden, mener dette markerer en viktig milepæl for VM-arbeidet.

- Vi har lagt bak oss et ti års langt vellykket løp sammen med skikretsen og skiforbundet. Nå har vi fått på plass det selskapet som har som hovedoppgave å gjennomføre et tipp-topp VM i 2025, men før det et prøve-VM i 2024. Jeg er veldig godt fornøyd med det styret og den styresammensetningen vi har fått, sier Wolden.

Startskudd til sommeren

Selskapet Ski-VM Trondheim 2025 AS eies av Norges Skiforbund (60 prosent), Sør-Trøndelag Skikrets (30 prosent) og Trondheim kommune (10 prosent).

Topplederstillinger i selskapet vil bli lyst i løpet av vinteren og våren. Oppstart er planlagt til sommeren.

Her finner du de samlede avtalene, deriblant stiftelsesdokumentet til Ski-VM Trondheim 2025 AS.

Sist oppdatert: 17.12.2020