Hjem NyheterFestfyrverkeri bare ved midnatt nyttårsaften

Festfyrverkeri bare ved midnatt nyttårsaften

På grunn av covid-19-pandemien avlyser Trondheim kommune i år familiefyrverkeriet kl. 19. Fyrverkeriet fra Kristiansten festning ved midnatt blir gjennomført.

Bilde av fyrverkeri
Det blir festfyrverkeri i Trondheim også i år, men bare ved midnatt.

Hvert år pleier kommunen å ha fyrverkeri tidligere på kvelden nyttårsaften, slik at alle dem som legger seg før midnatt, får mulighet til å delta i nyttårsfeiringen. I år blir dessverre dette arrangementet avlyst på grunn av smittesituasjonen i Trondheim. Festfyrverkeriet ved midnatt blir dermed det eneste arrangementet i regi av kommunen.

Trondheim kommune ber om at publikum ikke møter opp på Kristiansten festning, da det vil bli en avsperret sikkerhetssone rundt avfyringsområdet. Innenfor denne sonen er det ferdselsforbud. Festfyrverkeriet oppleves dessuten best på avstand.

- Vi anmoder også folk til ikke å samles mange på samme sted for å se fyrverkeriet. Det er viktig å tenke på avstand og ta nødvendige smittevernhensyn. Dugnaden gjelder også på nyttårsaften, sier kommunedirektør Morten Wolden.

Trondheim kommune minner om at det er forbudt å sende opp privat fyrverkeri i sentrale Trondheim (se kart nedenfor).

Kart over forbudssone fyrverkeri

Sist oppdatert: 09.12.2020