Hjem NyheterHun skal lede matsatsingen i Trondheim og Trøndelag

Hun skal lede matsatsingen i Trondheim og Trøndelag

May Britt Hansen (49) blir prosjektleder for matsatsingen i Trondheim og Trøndelag. Hun tiltrer stillingen fra 01.01.21. Stillingen har varighet til sommeren 2023.

Foto av May Britt Hansen
May Britt Hansen skal lede arbeidet med å sette Trondheim og Trøndelag på matkartet.

Trondheim og Trøndelag har fått anerkjennelsen European Region of Gastronomy for 2022 og May Britt Hansen skal lede arbeidet med å sette Trondheim og Trøndelag på matkartet.

Hun er i dag markeds og kundeansvarlig i Signaturhagen Bolig AS i Oslo. Hun har tidligere vært reiselivsdirektør i både Visit Trondheim og Trøndelag Reiseliv og hatt en rekke ledende stillinger innen hotell og restaurantbransjen i Trøndelag som; salgsdirektør, salgs og markedskoordinator. Hansen er utdannet med bachelor i Reiselivsfag fra Høgskolen i Finnmark.  

Prosjektlederen vil få ansvaret for at miljøene i regionen bidrar sammen til å nå følgende mål: 

Mål 1: Trondheim og Trøndelag skal samhandle godt for å bli en internasjonalt ledende matregion

Mål 2: Trondheim og Trøndelag skal bli en kjent og anerkjent internasjonal matdestinasjon

Mål 3: Trondheim og Trøndelag skal øke verdiskapingen i den bærekraftige matproduksjonen gjennom å koble kunnskapsmiljøer og næringer

Mål 4: Trondheim og Trøndelag skal bli ledende i landet til å rekruttere til matproduksjon og reiseliv 

Eierskapet ligger i både Trondheim kommune og Trøndelag fylkeskommune i tett samarbeid med Innovasjon Norge og øvrige partnerskap i Trondheim og Trøndelag.

Trøndelag har over mange år jobbet systematisk med mat som tema, og befestet seg som en svært sterk matregion. Arbeidet med ERG gir oss en anledning til å skape tettere samhandling mellom by og omland, koble miljøene i Trøndelag tettere sammen og ta neste steg for å løfte matregionen Trøndelag til neste nivå, sier fylkesdirektør for plan, næring og kulturminner Kirsten I. Værdal.

Fornøyd kommunedirektør

Kommunedirektør Morten Wolden i Trondheim kommune er veldig glad for å få May Britt på plass i denne stillingen.

- Hun kjenner regionen og miljøene godt fra tidligere jobber, og vil garantert bidra til å posisjonere Trondheim og Trøndelag som en internasjonal matregion, sier kommunedirektør Morten Wolden. 

Gleder seg

May Britt Hansen sier hun gleder seg masse til å jobbe med og for en region og by med mange dyktige fagfolk innenfor mat og reiseliv.

- Det har vært lagt ned et fantastisk godt arbeid med søknaden for å bli European Region of Gastronomy i 2022 av mange aktører og disse blir utrolig viktig og ha med i det videre arbeidet, sier Hansen. 

- Prosjektet gir oss en utrolig mulighet til å ta vår posisjon som en ledende matregion nasjonalt og internasjonalt. For å få til dette må både næringsaktører, kunnskapsmiljøer og det offentlige støtteapparatet jobbe sammen med klare ambisjoner de neste 2-3 årene. Det handler om og forsterke det vi allerede gjør bra, videreutvikle og skape nye muligheter sammen. Vårt felles mål bør være at Trondheim og Trøndelag er den regionen i Norge som har den beste lokalmaten og de beste matopplevelsene, de dyktigste fagfolkene innenfor mat og reiseliv og de mest innovative løsningene innenfor bærekraftig matproduksjon, sier Hansen.

Sist oppdatert: 21.09.2020

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Din tilbakemelding blir ikke besvart. Hvis du behøver hjelp, vennligst benytt en av våre kanaler for kontakt.

A03-P1-EPI004