Hjem NyheterInnskriving til skolestart 2021

Innskriving til skolestart 2021

Har du en 5-åring som er klar for skolestart eller en 12-åring som skal på ungdomsskolen? I løpet av uke 50 vil skolene i Trondheim sende ut brev til alle som skal starte på barne- og ungdomsskolen høsten 2021.

Endelig skolestart! glade elever rekker opp hånda når læreren spør.
Elever som skal begynne i 1. og 8. klasse får nå tilsendt brev om skoleplass.

Start i 1. klasse

Alle som skal starte i 1. klasse vil få brev med vedtak om skoleplass i posten før jul. I Trondheim er det nærskoleprinsippet som gjelder, dette betyr at adressen bestemmer hvilken skolekrets barnet tilhører og at det er denne skolen dere vil få brev fra. Hvis du lurer på hvilken skole din adresse tilhører kan du sjekke dette her: Skolekretser i Trondheim.

Velg kartlaget som heter “Barneskoler” i kartmenyen og søk på adressen din.

Start i 8. klasse

Elever som skal begynne i 8. klasse vil også få brev om skoleplass. Dette gjelder de som skal bytte skole og ikke går på en kombinertskole; det vil si en skole med 1. til 10. trinn samlet. Hvis du vil sjekke hvilken ungdomsskole adressen din hører til, velg “Ungdomsskoler” i kartmenyen og søk på adresse.

Start på friskole

Hvis ditt barn skal gå på en friskole, som for eksempel Steinerskolen, er det fint om du gir beskjed til skolen om at barnet ikke kommer til å ta i bruk skoleplassen sin på den offentlige skolen.

Kontaktinformasjon til skolen vil du finne i brevet du mottar, du kan også finne kontaktinformasjon til skoler i Trondheim her:

Offentlige skoler i Trondheim

Friskoler i Trondheim

Flytte før skolestart?

Hvis dere skal flytte før skolestart 2021, tar dere kontakt med skolen dere flytter fra slik at det blir sendt en flyttemelding til ny skole. Det anbefales også å ta kontakt med skolen barnet ditt flytter til, slik at den nye skolen får planlagt oppstarten.

Annen nyttig informasjon

Sist oppdatert: 09.12.2020

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Din tilbakemelding blir ikke besvart. Hvis du behøver hjelp, vennligst benytt en av våre kanaler for kontakt.

A03-P1-EPI004