Hjem NyheterKlæbu aktivitetspark blir offisielt åpnet

Klæbu aktivitetspark blir offisielt åpnet

Lørdag blir den nye aktivitetsparken i Klæbu åpnet av trondheimsordfører Rita Ottervik. Parken har et fantastisk skateanlegg som trekker folk langveis fra. Bilde av Klæbu aktivitetspark
FOLKSOMT: Barn og ungdom i Klæbu har virkelig tatt i bruk den nye aktivitetsparken.

Parken ble planlagt og arbeidet igangsatt før Klæbu og Trondheim ble slått sammen til én kommune. Ordfører Rita Ottervik er svært fornøyd med at parken nå er tatt i bruk av lokalbefolkningen.

- Det er Klæbu og klæbyggene som skal ha all ære for denne fantastisk flotte aktivitetsparken. For Trondheim kommune er det viktig at det etableres slike nærmiljøanlegg der folk bor. Og gjerne med et variert innhold, slik at de favner så mange brukere som mulig. Derfor åpner vi i disse dager også to slike anlegg på Munkvoll på Byåsen og på Saupstad.

Bilde av Klæbu aktivitetspark

SOSIALT: Mange treffes i parken for å ha det hyggelig sammen.

Et anlegg for alle

Folk i Klæbu har lenge drømt å få til en aktivitetspark i Klæbu. Personer i det lokale skatemiljøet begynte i 2012 å leke med planene om en egen skatepark. Klæbu kommune var positiv til et slikt tiltak, men først i 2019 hadde kommunen store nok økonomiske muskler til å sette i gang prosjektet. I juni dette året vedtok et enstemmig kommunestyre å sette av midler til et skateanlegg.

Frank Burøy i Klæbu Skateboardforening, en av ildsjelene bak parken, forteller at anlegget dekker alle ferdighetsnivå, og at bowlen er designet sånn at det ikke er for krevende for nybegynnere.

- Samtidig holder bowlen nasjonalt nivå. Det er for eksempel mulig å arrangere NM her, forteller Burøy.

Han ser på parken som en gave til barn og ungdom, og håper de føler eierskap og tar vare på anlegget.

Bilde av Klæbu aktivitetspark

ALLE ALDRE: Også de som er litt eldre koser seg i det nye skateanlegget i Klæbu.

Populær park

Allerede i 2016 ble det etablert en midlertidig aktivitetspark i Klæbu, der kunstnerne Jorun Kraft Mo og Elisabeth Engen ble engasjert. Etter at et skateanlegg ble innlemmet i parkplanene i 2019, måtte det gjøres endringer i den opprinnelige parken. Benkene og apparatene som ble laget av Kraft Mo og Engen er integrert i dagens park.

Det har vært et enormt trykk i anlegget etter at det ble tatt i bruk, særlig i perioden da den organiserte idretten var helt innstilt. I tillegg har det kommet mange besøkende fra andre steder for å skate i det nye anlegget. Barnefamilier i Klæbu har også trykket parken til sitt bryst.

- Barn og unge i dag ønsker arenaer for egenorganisering uten voksenstyring, der det er rom for aktiviteter som utfordrer kroppsbeherskelsen gjennom lek og kreativitet, understreker ordfører Rita Ottervik.

- Å tilrettelegge for fysisk aktivitet og stimulere til god folkehelse, er viktig for kommunen. Vi må være med på utviklingen gjennom å tilrettelegge og bygge anlegg som vil bli brukt av nye generasjoner.

Bilde av Klæbu aktivitetspark

HØY STANDARD: Bowlen holder nasjonalt nivå og tilfredsstiller kravene for et norgesmesterskap.

Sist oppdatert: 04.09.2020