Hjem NyheterKristian Dahlberg Hauge blir direktør for næring, samferdsel og miljø

Kristian Dahlberg Hauge blir direktør for næring, samferdsel og miljø

Kristian Dahlberg Hauge (43) er tilsatt som ny direktør for næring, samferdsel og miljø i Trondheim kommune. Dahlberg Hauge kommer fra jobben som direktør i EBA (Entreprenør foreningen - Bygg og Anlegg), men har også en fortid som politiker, både som kommunalråd i Trondheim og statssekretær i Solberg-regjeringen.

Kristian Dahlberg Hauge
Kristian Dahlberg Hauge er tilsatt som ny direktør for næring, samferdsel og miljø i Trondheim kommune. Foto: Arbeids- og sosialdepartementet, Flickr.

Kommunedirektør Morten Wolden sier han er svært godt fornøyd med ansettelsen.

– Kristian kjenner både kommunen og næringslivet godt, har stor forståelse for rollen, og vil bli et viktig supplement til dagens ledergruppe, sier han.

Dahlberg Hauge har siden august 2019 være direktør for EBA Trøndelag (Entreprenørforening - Bygg og Anlegg), mens han i perioden 2016-2019 var direktør for Håndverkerforeningen i Trondheim. Dahlberg var i perioden 2013-2016 statssekretær i Solberg-regjeringen i Arbeidsdepartementet, og kjenner Trondheim kommune godt som bystyremedlem fra 1999 og kommunalråd for Fremskrittspartiet i perioden 2003-2013. Han har også jobbet som branningeniør i Trondheim Brannvesen.

I EBA Trøndelag har rollen vært å sikre interessene til bygg- og anleggsentreprenørene i Trøndelag og styrke deres markedsposisjon, samt å utvikle byggenæringen som en bærekraftig, seriøs og lønnsom næring. Det siste året har han i tillegg vært engasjert fast en dag i uka for EBA sentralt, med arbeidssted i Oslo med ansvar for myndighetskontakt og næringspolitisk arbeid.

Dahlberg Hauge er utdannet sivilingeniør fra NTNU, og han har hatt en rekke sentrale tillitsverv. I dag er han styremedlem i Helse Midt-Norge RHF og Opplysningsvesenets fond.

Bakgrunnen for opprettelsen av den nye stillingen er å løfte viktige satsingsområder i kommunen innenfor næringsliv, samferdsel og miljø – og også bidra inn i den grønne omstillingen for både næringsliv og offentlig sektor.

– Her har Trondheim en unik mulighet med tanke på vår nærhet og vårt samarbeide med tunge forskningsmiljøer i Sintef og NTNU, sier kommunedirektør Morten Wolden.

Sist oppdatert: 16.10.2020