Hjem NyheterNy pris til Ila barnehage

Ny pris til Ila barnehage

Ila barnehage tildeles Gullepleprisen for sin bruk av informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT) i barnas læring.

Bilde av Ståle Skagen og Geir Valøen
PRISVERDIG: Ståle Skagen og Geir Valøen ved Ila barnehage mottok nylig Gullepleprisen for sitt IKT-arbeid i barnehagen. Foto: Monica Torsetnes

Ila barnehage (180) er landets eldste barnehage, men ikke særlig gammelmodig av den grunn. Barnehagen er blant de fremste i landet på å bruke digitale verktøy i den pedagogiske hverdagen. Ståle Skagen og Geir Valåen er barnehagens ildsjeler i dette arbeidet, og mottok nylig den gjeve prisen.

Gullepleprisen, som deles ut av Norsk Pedagogisk Dataforening, er på 50.000 kroner. I juryens begrunnelse heter det blant annet: ”Kandidaten viser en helhetlig pedagogisk tanke og har gjort en betydelig innsats for at digitale verktøy er blitt en nyttig og berikende del av en portefølje i barnehagene. Kandidaten knytter sammen teori og praksis.”

I prosjektet ”Det digitale uterom 2019”, som juryen har vurdert, involveres barna i forskning gjennom tilrettelagt bruk av digitale verktøy.

Dette er faktisk andre gang på to år at barnehagen mottar en gjev nasjonal pris for sitt arbeid. I 2018 fikk Ila barnehage IKT-senterets digitale barnehagepris for sitt arbeid med å implementere IKT i barnehagen på en god og pedagogisk måte. Den gang vanket det mye heder for ”Livet i Ilabekken”, et barnestyrt forskningsprosjekt der barna blant annet filmet livet under vann med GoPro-kamera.

Sist oppdatert: 11.05.2020

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Din tilbakemelding blir ikke besvart. Hvis du behøver hjelp, vennligst benytt en av våre kanaler for kontakt.

A03-P1-EPI006