Hjem NyheterNyttårsfyrverkeriet avlyses

Nyttårsfyrverkeriet avlyses

Kriseledelsen i Trondheim kommune har onsdag 30. desember besluttet at nyttårsfyrverkeriet fra Kristiansten festning avlyses av smittevernhensyn.

Foto av nyttårsrakett
Fyrverkeriet fra Kristiansten festning ved midnatt nyttårsaften er avlyst av smittevernhensyn.

Tidligere har kommuneledelsen besluttet at også familiefyrverkeriet tidligere på kvelden avlyses.

Vi opplever for tiden at mange smittes av covid-19 i Trondheim. Dette betyr at det nå er ekstra viktig å unngå større ansamlinger av folk. Risikoen for at folk samles på festningen under et nyttårsfyrverkeri ved midnatt regnes som stor.

Samtidig oppfordrer kommunen sterkt til å avlyse private fyrverkeri som kan skape store ansamlinger av folk. Vi minner samtidig om at det er forbudt å sende opp privat fyrverkeri i sentrale Trondheim på grunn av brannfare.

Trondheim kommune har vedtatt en lokal forskrift som sier at ingen skal ha mer enn 10 sosiale kontakter i løpet av en uke. Smittesituasjonen i Trondheim viser at mange smittes selv i små sosiale sammenkomster med få personer. Årets nyttårsfeiring må ta hensyn til smittesituasjonen vi nå opplever, og feiringen må begrenses til små sammenkomster og gjennomføres innenfor reglene om 10 sosiale kontakter i løpet av en uke.

Sist oppdatert: 30.12.2020