Hjem NyheterOppvekstdirektør har sagt opp stillingen

Oppvekstdirektør har sagt opp stillingen

Oppvekst- og utdanningsdirektør i Trondheim kommune, Camilla Trud Nereid, har i dag meddelt kommunedirektøren at hun sier opp sin stilling for å starte i en lederstilling ved Universitetet i Sørøst-Norge (USN).

Camilla Trud Nereid

Trud Nereid har vært oppvekst- og utdanningsdirektør i Trondheim kommune siden 1. februar 2017.

- Jobben som oppvekstdirektør har gitt meg en stemme, og den stemmen har jeg brukt til å tale barnas sak. Jeg har latt meg berøre og sånn sett mislyktes i å holde en profesjonell distanse til de utfordringene barn og unge i vår kommune strever med. Jobben som kommunaldirektør har nærmest tatt over hele livet mitt, sier Camilla Nereid.

- Samtidig har vi kommet til et punkt hvor veldig mange store utviklingsprosjekter er godt igangsatt og jeg ser at organisasjonen nå jobber ut fra et felles kunnskapsgrunnlag. Derfor var det riktig å gjøre opp status for min egen rolle. Da jeg fikk tilbud om jobben som instituttleder ved USN, ga det meg muligheten til å vende tilbake til akademia, og en verden jeg egentlig aldri har forlatt, sier hun.

- Jeg vil aldri glemme Trondheim kommune, kompetente kolleger i hele oppvekstfeltet, engasjerte innbyggerne og sist men viktigst: De fantastiske barna og ungdommene som utgjør vår felles fremtid, sier Nereid.

Kommunedirektør Morten Wolden har følgende kommentar:

- Jeg respekterer at Camilla nå ønsker å gå over i en annen stilling, men jeg er veldig glad for at vi har nytt godt av hennes kunnskap, klokskap og brennende engasjement for både byen, kommunen og ikke minst for barn og unge i de fire årene hun har vært hos oss. I denne perioden har vi fått på plass både en ny barnevernstrategi og strategien for sterke barnefellesskap “Stein, saks, papir”, som er blitt lagt merke til i både inn- og utland. Vi har utviklet samarbeidet med kunnskaps- og forskningsmiljøene, med nasjonale myndigheter og vi har igangsatt flere nasjonale piloter som jeg er helt sikker på vil løfte det tverrsektorielle arbeidet med barn og unge både i Trondheim og nasjonalt, sier Wolden, og legger til:

- Hun har satt dype spor i kommunen, og jeg lover at vi skal videreføre det hun og hennes dedikerte medarbeidere har lagt grunnlaget for, og jeg ønsker henne lykke til i den nye jobben som instituttleder ved Universitetet i Sørøst-Norge. Vi setter nå igang arbeidet med å finne hennes erstatter.

Kommunedirektøren vil komme tilbake når Trud Nereid fratrer sin stilling og hvordan arbeidet i oppvekst- og skolesektoren organiseres fremover.

Sist oppdatert: 02.11.2020