Hjem NyheterOrdfører Rita Ottervik la ned krans for våre helter

Ordfører Rita Ottervik la ned krans for våre helter

I dag er det 75 år siden Trondheim og Norge ble fritt etter fem år i tysk okkupasjon. Ordfører Rita Ottervik la fredag ned krans ved minnesmerket for frihetskampens ofre ved Nidarosdomen.

Bilde av bekransning 8. mai 2020
TIL MINNE: Ordfører Rita Ottervik la ned krans ved minnesmerket på domkirkegården. Til venstre for henne står oberst Rune Gaustad, sjef for Luftkrigsskolen.

 

På grunn av korona-situasjonen ble det dessverre ikke noe eget 8. mai-arrangement i år. For å gjøre kransnedleggelsen litt ekstra høytidelig ble ordføreren akkompagnert at musikere fra Luftforsvarets musikkorps. Sammen med seg hadde hun også sjefen for Luftkrigsskolen, oberst Rune Gaustad.

8. mai er også en dag for å hedre alle norske veteraner som har deltatt i krig og internasjonale operasjoner. Etter Annen verdenskrig har over 100.000 nordmenn tjenestegjort i nesten hundre ulike internasjonale operasjoner. I over 40 land. I fire verdensdeler.

Dette sa Rita Ottervik under tilsvarende arrangement i 2019: “For et lite land som Norge, er dette et stort offer. Men det er et viktig offer. Og vi skal takke alle dem som gir av sitt eget liv for at alle andre skal få det bedre. Det er et offer og en innsats som det står stor respekt av.”

Sist oppdatert: 08.05.2020

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Din tilbakemelding blir ikke besvart. Hvis du behøver hjelp, vennligst benytt en av våre kanaler for kontakt.

A03-P1-EPI006