Hjem NyheterRosenborg skole bidro til prisvinnende prosjekt

Rosenborg skole bidro til prisvinnende prosjekt

Lærere og ungdomsskoleelever ved Rosenborg skole har sin del av æren for at NTNU er tildelt Utdanningskvalitetsprisen for høyere utdanning 2020. Prisen går til “Lydrik(k) - et flerfaglig samarbeid mellom universitet og ungdomsskole”.

Jaa9 (t.v.) og Even I. Diesen foran en lydhør forsamling under gjennomføringen av Lydrik(k)-samarbeidet. Jaa9 (t.v.) og Even I. Diesen foran en lydhør forsamling under gjennomføringen av Lydrik(k)-samarbeidet.

I alt 170 elever og tre lærere ved Rosenborg skole, 140 lærerstudenter, flere lærere fra NTNU og utøvende artister har gjennom prosjektet samarbeidet om å kombinere språk, musikk, digital teknologi og nyskapende læringsprosesser.

Prosjektet ble gjennomført i 2019 og skulle ha fortsatt i vår, hadde det ikke vært for koronapandemien. Høydepunktet var en konsert med deltakernes egne låter, framført på scenen i Dokkhuset i Trondheim. 

- Det var helt magisk å være med på dette samarbeidet! sier en entusiastisk Rosenborg-lærer, Øystein Gjerde Nilsen. Han håper og tror at prosjektet kan videreføres, og mener prispengene - en million blanke kroner - kan bidra til at det videreutvikles og får overføringsverdi.

Prisen som NTNU har fått, deles ut av Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høyere utdanning (Diku).

 

Sist oppdatert: 18.06.2020

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Din tilbakemelding blir ikke besvart. Hvis du behøver hjelp, vennligst benytt en av våre kanaler for kontakt.

A03-P1-EPI006