Hjem NyheterVil du være med å utvikle Trondheim for framtida?

Vil du være med å utvikle Trondheim for framtida?

Det her er starten på den store samtalen om hva Trondheim skal bli i årene som kommer, og hvordan vi sammen skal få til akkurat det.

Foto av klosser med de 17 bærekraftsmålene på
Foto: Glen Musk

Samfunnsplanen

Vi bor i en by i en rivende utvikling. Skal vi nå våre felles mål om en grønnere, mer inkluderende og smartere by, må vi lage gode planer NÅ - og vi må følge dem. Vi skal nå lage en ny samfunnsplan som skal gjelde for de neste 12. årene. Her tegnes de store linjene om hvordan byen skal utvikle seg, og hva vi skal være når kalenderen viser året 2032.

Arbeid for framtida

Vi har laget et forslag til hvordan samfunnsplanen kan lages. Vi har en ambisjon om å lage helt nye møteplasser for diskusjoner hvor alle kan bli med.

Dette arbeidet handler om alt fra framtidas arbeidsplasser og næringsliv , hvordan vi skal bo, hvordan vi skal forholde oss til naturressursene våre. Vi skal snakke om gode fellesskap, inkludering, tjenestene våre, ja egentlig alt - stort og smått som til sammen gjør Trondheim til den beste byen i landet. Vi skal bli en bærekraftig by, både sosialt, økonomisk og ikke minst klima og miljømessig.

Vi trenger å høre fra deg!

Vi trenger å høre fra deg som er ung i dag og fra deg som studerer, fra småbarnsforeldrene, til dere som jobber på butikk. Dere som jobber i våre kunnskapsmiljøer, kjører lastebil og drosje, som jobber i banken, som passer på oss og dere godt voksne. Vi vil høre fra deg som dyrker maten vår, og også fra deg som kanskje sliter med rusproblemer eller psykiske lidelser. I arbeidet med samfunnsplanen vil vi høre fra dere alle. Vårt hovedspørsmål nå er hvordan du ønsker å delta.

Muligheter for å delta

Vil du sende en e-post? Delta på et nettmøte? Diskutere på Facebook? Kanskje invitere noen samfunnsplanleggere og politikere hjem på en kopp kaffe og en prat om fremtidens Trondheim? Muligheten er mange.

Det er nå du kan bli med. Det er nå du kan ha et viktig ord med i laget for framtidas by. Trondheim har enorme muligheter og utfordringer på veien frem til 2032 - vi trenger deg med på laget for å skape fremtidens by.

Klikk deg inn og sjekk ut noen av mulighetene til å delta

Du kan også komme med innspill og forslag til planprogrammet, og hvordan du ønsker å delta, ved å sende e-post til: tk.postmottak@trondheim.kommune.no eller per post til: Trondheim kommune, Postboks 2300 Torgarden, 7004 Trondheim.

Alle innspill må merkes med saksreferanse: 20/46547

Takk for ditt innspill.