Hjem NyheterKom med forslag til levende bygater i Trondheim

Kom med forslag til levende bygater i Trondheim

Nå har du som bor i Trondheim en unik mulighet til å foreslå en gate i byen vår, som kan bli en "levende bygate" i sommer.

Dronebilde over Trondheim sentrum
Det er mange fine gater i Trondheim. I sommer kan en eller flere av dem bli enda mer levende.

En levende bygate er en gate som midlertidig endres til en gate for byliv, lek og opphold, sommeren 2021. Målet med prosjektet er å skape gode nærmiljø og mer folkeliv. Bystyret har bevilget midler til prosjektet, og skal velge ut den eller de gatene som skal bli "levende bygater" i sommer.

Du kan komme med forslag selv, eller gå sammen med nabolaget ditt, klassen din, vennegjengen, foreningen eller bedriften din.

I tillegg til å foreslå gata, kan du komme med forslag til innhold i gaten. Ideer eller tiltak kan for eksempel være beplantning, gatemøbler, kunst, belysning, arrangementer, lekeapparater og andre kreative løsninger.

Trondheim kommune ønsker at nabolaget, klassen, bedriften eller foreningen er med og bidrar både i planleggingen og i gjennomføringen av den levende bygaten. Trondheim kommune vil dekke utgiftene for selve gjennomføringen. Vi vil vite både hva dere kan bidra med i prosjektet, og hva dere trenger hjelp til.

Her finner du mer informasjon og et skjema hvor du kan legge inn ditt forslag.

Fristen for å komme med forslag er 15. april.

Sist oppdatert: 29.03.2021