Hjem NyheterVenter du på vaksine?

Venter du på vaksine?

Det gjør foreløpig de aller fleste i Norge. Inntil tirsdag 12. januar var rundt 20.000 mennesker Norge vaksinert med første dose mot covid-19. 550 av dem i Trondheim.

Illustrasjonfoto av ung dame som får vaksine

I likhet med alle andre kommuner må Trondheim forholde seg til prioriteringslista som er bestemt av helsemyndighetene. Og når vi har nok vaksiner, vil vaksinasjon starte i stort omfang. Koronavaksinen er gratis.

Prioriteringsrekkefølge for vaksinering

I starten vil det ikke være nok vaksine til alle som anbefales koronavaksine. Trondheim kommune baserer seg på rådene fra Folkehelseinstituttet (FHI) når det gjelder hvem som skal prioriteres først i vaksineringen. Fra 30.desember 2020 ble helsepersonell prioritert, og kommunene kan sette av inntil 20 prosent av dosene.

Trondheim kommune vil holde innbyggerne løpende orientert om dette, og ambisjonen er at alle som ønsker det skal få vaksine innen sommeren.

Innbyggerne i kommunen vil få varsel når deres gruppe står for tur for vaksinasjon. Det er ikke nødvendig å kontakte kommunen eller fastlegen for å sette seg på venteliste.

I mellomtiden kan du lese mer på www.helsenorge.no/koronavirus/koronavaksine.

Gå til korona samleside

Sist oppdatert: 13.01.2021