Hjem NyheterDu kan bidra til bedre Trondheimsluft

Du kan bidra til bedre Trondheimsluft

Trondheim må påregne mye svevestøv i lufta de nærmeste dagene, på tross av intens rengjøring av bygatene. Samtidig kan alle bidra til litt bedre luftkvalitet.

Ved å la bilen stå mest mulig, og snarest ta av eventuelle piggdekk kan du være med og gjøre en forskjell. Samtidig er det nå så tørt at ikke bare veger, mens også parkeringsplasser, gårdsplasser, anleggsplasser og lignende støver.

- Vi henstiller folk om å unngå feiing av parkeringsplasser, gårdsplasser og fortau med mindre de fukter området godt først. Da unngår man det verste støvet, sier rådgiver Tore Nordstad ved Miljøenheten i Trondheim kommune.

Miljøenheten oppfordrer også de som driver transport av masse og aktivitet i steinbrudd om å fukte massene.

Selv om det fredag var mindre svevestøv i trondheimslufta, vil Trondheim bydrift spyle vegene natt til lørdag. Det vil trolig bli gjentatt natt til mandag.

Først i midten av neste uke er det ventet regn, noe som vil bedre støvsituasjonen betraktelig.

Feiing av tørr sand fører til støv

Publisert: 26.04.2019

Hva forsøkte du å finne? (ikke skriv personlig informasjon)