Hjem NyheterEvakuer barna fra flyktningleiren Moria på Lesvos

Evakuer barna fra flyktningleiren Moria på Lesvos

Trondheim bystyre gir sin støtte til oppropet "Evakuer barna fra Moria". En lang rekke av landets humanitære hjelpeorganisasjoner står bak oppropet. Trondheim er trolig den første kommunen som slutter seg til.
Flyktninger i Moria-leiren. Foto: Leger uten grenser

I flyktningleiren Moria på øya Lesvos i Hellas bor det nå 20 000 mennesker i en leir som er bygget for 3000, og antallet øker dag for dag.

“Trondheim kommune har kompetanse og kapasitet til å bosette flere flyktninger enn hva regjeringen har lagt opp til, også når det gjelder enslige mindreårige, og ber regjeringen svare positivt på henvendelsen fra Hellas om å ta mot enslige mindreårige fra flyktningeleirene,” heter det i vedtaket fra bystyret.

Trondheim kommune skal vurdere mulige former for samarbeid mellom Trondheim og Lesvos, eventuelt med utvidelse til andre steder.

Det skal også vurderes om Trondheim skal slutte seg til ‘Solidarity Cities’, et europeisk initiativ tatt av ordføreren i Athen for å få byer til samarbeide om å håndtere flyktningstrømmen.

Vedtaket ble fattet i bystyremøtet 6.februar 2020, sak PS 0014/20.

Publisert: 14.02.2020

Hva forsøkte du å finne? (ikke skriv personlig informasjon)