Hjem NyheterFaren for dårlig luft over

Faren for dårlig luft over

Det har ikke vært målt høy luftforurensning etter at Trondheim Bydrift og Statens vegvesen iverksatte ekstra renhold av hovedvegnettet torsdag forrige uke.

Etter noe regn natt til i dag, samt varsel om regn fra i kveld forventer vi at svevestøvet vil legge seg og at faren for dårlig luft er over.

Mannskapene har siden torsdag forrige uke utført renhold etter behov, parallelt med at vårrengjøringen har pågått som vanlig på mindre veger. Mannskapene har gjort en kjempeinnsats med å dempe støvplagen de siste dagene og gjennom vinteren: De har så langt i år spart oss for anslagsvis 20-30 døgn med dårlig luftkvalitet i de mest utsatte områdene.

Meteorologisk forventer nå mye snø fra onsdag kveld, særlig i innlandet i Trøndelag. Som følge av godværet sist uke og piggdekkforbudet fra 28.april, har mange skiftet til sommerdekk. Med en ny værsituasjon oppfordres bilister til å bruke riktige dekk og kjøre etter forholdene. Piggfrie vinterdekk gjør overgangene mellom sommer og vinter enklere i så måte.

Trondheim kommune vil takke de som har fulgt vår oppfordring og bidratt til mindre helseskadelig luftforurensning, ved å ta av piggdekkene og begrense bilbruken.

Publisert: 30.04.2019

Hva forsøkte du å finne? (ikke skriv personlig informasjon)