Hjem NyheterFastlegene har åpent i jula

Fastlegene har åpent i jula

For å unngå lange køer på Legevakta i jula, oppfordres publikum til å oppsøke fastlegen sin. Fastlegene har åpent hverdagene i mellomjula, det vil si torsdag og fredag.
Den nye Helsevakta i Mauritz Hansensgate. Der finner du også Legevakta.

Torstein Sakshaug, fastlege ved Sørbyen Legesenter og tillitsvalgt for fastlegene i kommunen, sier legekontorene er klare til å ta imot øyeblikkelig hjelp på dagtid de to  dagene i mellomjula. Fastlegene er de som kjenner pasienten best og som dermed har de beste forutsetningene for å gi god behandling.

I år kommer julaften på en mandag.  Da blir det sammenhengende fem dager hvor fastlegene har stengt og Legevakta er eneste alternativ. Det kan bety ekstra stor pågang  og lenger ventetid enn vanlig.
- Derfor er det viktig at de med mindre alvorlige sykdomstilstander som kan vente, vurderer om de heller kan oppsøke fastlegen i stedet, sier enhetsleder Gustav Øverli på Legevakta. 

Ring først

Øverli ber folk om å ta kontakt på telefon for å avklare om de skal oppsøke Legevakta.

- Vi har flinke folk som gir råd over telefonen, og dette kan i mange tilfeller spare publikum for unødige oppmøter på Legevakta, sier Øverli.  Rundt 60 prosent får svar innen 2 minutter, og 80 prosent innen 5 minutter. I perioder med svært stor pågang, slik som i jula, må man være forberedt på noe lenger ventetid til tross for økt bemanning.

Telefonnummer til Legevakta er 116117

Publisert: 19.12.2018

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?