Hjem NyheterFylkesmannen støtter opp om arbeidet med Helseplattformen

Fylkesmannen støtter opp om arbeidet med Helseplattformen

Representanter fra Helseplattformen og Trondheim kommune møtte nylig Fylkesmannen i Trøndelag og Fylkesmannen i Møre og Romsdal. Hensikten med møtet var å gi innsikt i programmet slik at Fylkesmannen kan støtte opp i arbeidet med å sikre deltagelse fra kommunene og fastlegene i Midt- Norge.

Helseplattformen handler om innføring av en ny felles elektronisk pasientjournal som setter pasienten i sentrum på alle nivå i helsetjenesten. Det er Trondheim kommune og Helse Midt-Norge som eier prosjektet, men alle kommuner i Trøndelag og Møre og Romsdal, i alt 84 kommuner, har meldt sin interesse og ønske om å være med.

Fylkesmannen i Trøndelag har gitt tilsagn om inntil åtte millioner kroner i skjønnsmidler i 2018 for å støtte opp programmets arbeid, for eksempel i forbindelse med å sikre forankring i kommunene.

Fylkesmann Frank Jenssen i Trøndelag trekker fram det arbeidet som Trondheim kommune gjør i forberedelsene til innføring av Helseplattformen.

- Trondheim kommune tar et betydelig ansvar og en viktig rolle i samarbeidet med Helse Midt-Norge.

Trondheims erfaringer med å kartlegge arbeidsrutiner og løse utfordringer underveis, deles raust med alle andre som kan delta. Slik er Trondheim med å "gå opp løypa" for midtnorske kommuner, sier Jenssen til egne nettsider.

Planen er at de første sykehusene og kommunene kan ta i bruk løsningen i 2021.

Mer om Helseplattformen

Publisert: 17.09.2018

Hva forsøkte du å finne?