Hjem NyheterGnist Trøa barnehage stenger 1. mars

Gnist Trøa barnehage stenger 1. mars

Kommunen vedtok 1. februar 2019 å stenge Gnist Trøa barnehage. Barnehagen klaget på vedtaket. Klagen ble sendt til Fylkesmannen i Møre og Romsdal.

Fylkesmannen opprettholdt kommunens vedtak og bestemte at barnehagen må stenge permanent fra 1. mars 2020. Barnehagen har varslet sak mot Fylkesmannen og ba Tingretten om å få holde barnehagen åpen inntil rettssaken er ferdig. Sør-Trøndelag tingrett har nå avsagt dom i saken og barnehagen må stenge fra 1. mars.

Nye barnehageplasser for barna ved Gnist Trøa

Trondheim kommune har lagt til rette for at alle barna ved Gnist Trøa skal få tilbud om ny barnehage før 1. mars i enten Myrskogen barnehage på Tiller, Kattem barnehager, avdeling Korsnebbveien og Kattem skole. Kattem skole er forbeholdt skolestarterne og Kattem barnehager, avdeling Korsnebbveien er forbeholdt familier som vil ha særskilte utfordringer ved bringing og henting av barn på Myrskogen.

Myrskogen barnehage og Kattem skole kan ta imot barn fra dags dato. Korsnebbveien barnehage kan ta imot barn fra 24. februar.

Kommunen vil informere foreldre fortløpende. Enhetslederne for de tre tilbudene vil være i tett dialog med foreldrene, for at overgangen til ny barnehage skal bli så god som mulig for barna.

Publisert: 30.01.2020

Hva forsøkte du å finne? (ikke skriv personlig informasjon)