Hjem NyheterHøyt sjukefravær ved skole

Høyt sjukefravær ved skole

Det er i løpet av de siste dagene blitt rapportert om høyt sjukefravær blant elever ved Flatåsen skole i Trondheim. Mange elever har opplevd feber, hodepine, vondt i kroppen og kvalme. I tillegg er det rapportert om luftveissymptomer blant en rekke elever.

Onsdag 12. februar var 25 av om lag 80  elever i 8. klassetrinn borte fra skolen på grunn av sjukdom.

Torsdag 13. februar var 18 elever i 8. klassetrinn borte. I tillegg var 36 av om lag 80 elever fra 6. trinn også borte fra skolen på grunn av de samme symptomene.

Også en del av skolens ansatte har hatt sjukefravær med de samme symptomene.

Samtidig rapporteres det om økende influensalignende sykdom over hele landet.

Kommunens smittevernoverlege, Eli Sagvik, mistenker at det er snakk om influensa. Hun har følgende råd:

- Det er viktig å følge med på allmenntilstand til den syke i tillegg til feber. Ta kontakt med lege hvis tilstanden forverrer seg. Det er viktig  med hvile og godt med drikke. Febernedsettende medikamenter kan brukes ved behov.

Ellers er det grunn til minne om følgende generelle råd:

• unngå (om mulig) nærkontakt med syke personer. Den vanligste måten luftveisinfeksjoner  smitter på er via nysing eller hosting.

• vask hendene dine grundig og ofte med såpe og vann. Bruk eventuelt alkoholbasert desinfeksjonsmiddel.

Råd for de som er syke:

• bruke engangs papirhåndklær foran munnen for å beskytte andre når du hoster eller nyser. Kast papirhåndkleet etter bruk. Vask så hendene.

• hoste eller nyse i albuekroken hvis du ikke har papirhåndkle tilgjengelig.

•  vaske hendene grundig og ofte, spesielt når du har vært ute blant folk.

• Hånddesinfeksjon med sprit er et godt alternativ når man ikke får vasket hendene på annen måte.

• sjuke personer kan gå tilbake til skole eller arbeid når allmenntilstanden tilsier det.

For ytterligere opplysninger og kommentarer kontakt:

Rektor ved Flatåsen skole: Hilde Klungsøyr, tlf 907 42 607

Smittevernoverlege i Trondheim kommune: Eli Sagvik, tlf 952 63 814

Sist oppdatert: 13.02.2020

Hva forsøkte du å finne? (ikke skriv personlig informasjon)