Hjem NyheterKommunen lanserer bærekraftmillionen

Kommunen lanserer bærekraftmillionen

Har du gode ideer som kan bidra til å gjøre lokalmiljøet ditt bedre og Trondheim til en mer bærekraftig by? Da går det an å søke om penger fra bærekraftmillionen. Arild Ohren ved NTNU og Kristin Solhaug Næss i Trondheim kommune var gjester i NRK Trøndelag mandag 3. juni for å snakke om bærekraftmillionen.

Regjeringen besluttet 14. mai at bærekraftsmålene skal ligge til grunn for norske kommuners arbeid.  Trondheim kommune jobber aktivt på alle nivå for å få til dette.

Politikerne har satt av penger til å prøve nye former for innbyggermedvirkning, og nå går kommunen nye veier for å involvere næringsliv, nabolag og innbyggere i arbeidet med å nå bærekraftsmålene. Bærekraftmillionen skal støtte prosjekter som både innbyggere og kommunen mener er viktige for bedre lokalmiljø og en mer bærekraftig by.

I første omgang er prosjektet avgrenset til Trondheim sør, dvs bydelene Heimdal, Saupstad, Kolstad, Huseby, Romolslia og Flatåsen. Målet er å få igang flere initiativer, basert på det folk allerede er opptatt av og jobber med.

Juryen avgjør

- Tanken er at en jury som er tilfeldig trukket ut fra Trondheim sør skal både sette kriteriene for midlene, vurdere prosjektene og prioritere hvem som mottar støtte, sier rådgiver for innbyggerinvolvering i Trondheim kommune Kristin Solhaug Næss. Juryen skal bestå av et variert utvalg av befolkningen i området og får støtte fra eksperter på temaene i diskusjonene. Alle forslag som fremmes, vil det også være mulig å stemme på. Innbyggerjuryen gjør tilslutt en vurdering ut fra kriteriene og avstemningene.

- Vi håper og tror at riktig mange vil engasjere seg, for vi er sikre på at det finnes mange gode ideer ute i bydelene, sier Solhaug Næss.

Her kan du lese mer om bærekraftmillionen og hvordan du søker. Det går an å komme med forslag fra 7. juni.

Prosjektet er et samarbeid mellom NTNU og Trondheim kommune.

Publisert: 03.06.2019

Hva forsøkte du å finne? (ikke skriv personlig informasjon)