Hjem Nyheter13. mai åpner skolene igjen

13. mai åpner skolene igjen

Førstkommende onsdag er det klart for gjenåpning av trondheimsskolene. Det er både kommunalsjef for skole, Eva Elisabeth Belboe, og elev ved Rosenborg skole - Selma Ingeborg Sjøhagen, veldig glade for.

Elev Selma Ingeborg Sjøhagen gleder seg til å begynne på skolen igjen etter to måneder med hjemmeskole.
Elev Selma Ingeborg Sjøhagen representerte tusenvis av trondheimselever på pressekonferansen der det ble fastslått at skolene åpner igjen onsdag 13. mai. - Jeg gleder meg, fastslår hun. (Foto: Rolf Ivar Svensli, Kommunikasjon)

- Det blir utrolig bra å møte venner og lærere igjen, sier Selma Ingeborg Sjøhagen.   

Selma Ingeborg synes tiden med hjemmeundervisning har fungert bra, og skryter av lærerne som har lagt forholdene til rette. Onsdag skal hun og alle andre skoleelever i Trondheim igjen pakke sekken og gå inn i skolegården igjen. 

- Det har gledet meg masse til. Det er bra at vi får møtes fysisk på skolen igjen, sier hun. 

Også kommunalsjef for skole, Eva Elisabeth Belboe, gleder seg til onsdag. 

- Jeg, i likhet med alle ansatte, foresatte og skoleelever i Trondheim, ser veldig frem til at vi snart endelig kan møtes på skolen igjen. Onsdag til uka starter vi opp, og så trapper vi opp i løpet av de kommende to ukene. Mandag og tirsdag i neste uke skal vi bruke til planleggingsdager for lærerne slik at så mye som mulig er klart til at alle skal kunne være fysisk til stede på skolen førstkommende onsdag, sier Belboe. 

To uker innkjøring

Trondheim kommune vil bruke de to kommende ukene til en innkjøringsfase frem mot full skole for alle fra og med uke 22. 

- Suksessen ligger i detaljplanleggingen, derfor vil vi ta oss litt tid i de to første ukene for å få dette til så godt som mulig og bygge erfaringer, sier Belboe.

Det vil bli lokale tilpasninger på den enkelte skole. I løpet av den første uke skal alle ha vært fysisk på skolen, og i løpet av uka etterpå skal alle ha et skoletilbud på minimum 50 prosent. 

Informasjon fra din egen skole

Det er hver enkelt skole som nå informerer sine elever og deres foresatte om opplegget på hver enkelt skole. Denne informasjonen kommer i den elektroniske meldeboka så fort den er klar. 

Digitalt informasjonsmøte

Fredag 8. mai gjennomførte Trondheim kommune et digitalt informasjonsmøte om skolestarten førstkommende fredag. Du kan se sendingen via denne linken. Her får du mer informasjon, fra kommuneledelsen, men også fra ansatte og elever i trondheimsskolen. 

 

Sist oppdatert: 08.05.2020

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Din tilbakemelding blir ikke besvart. Hvis du behøver hjelp, vennligst benytt en av våre kanaler for kontakt.

A03-P1-EPI004