Hjem NyheterForbered deg på mer munnbind-bruk

Forbered deg på mer munnbind-bruk

Smitteutviklingen peker feil vei i Trondheim, og nå ber Trondheim kommune innstendig om at bruken av munnbind blir mer utbredt på offentlige steder.

Illustrasjonsfoto av kommunedirektør Morten Wolden med munnbind
- Vi håper og tror at folk skjønner alvoret i dette og følger denne sterke anbefalingen så godt det lar seg gjøre, sier kommuneoverlege Tove Røsstad.

- Smittesituasjonen gir grunn til sterk bekymring, og det er nå behov for umiddelbare tiltak for å begrense videre smittespredning blant folk i Trondheim, sier kommuneoverlege Tove Røsstad.

Her bør du bruke munnbind

Tiltaket Røsstad snakker om er i første rekke en anbefaling om å bruke munnbind i disse situasjonene:

Innendørs i offentlige rom som butikker, innendørs på kjøpesentra, på serveringssteder med og uten skjenkebevilling, unntatt når du sitter ved bordet, i alle tros- og livssynslokaler, lokaler for kultur-, sport og fritid, kinoer og idrettshaller. For utøverne av idrett gjelder ikke dette under selve utøvelsen. Også utendørs i tett befolkede områder anbefales munnbind, eksempelvis julemarkedet.

Anbefalingen gjelder ikke skoler og barnehager, og heller ikke i andre kommunale tjenester og institusjoner. Den gjelder heller ikke barn og ungdom født etter 2008.

Alvor nå

Røsstad legger ikke skjul på at anbefalingen kan bli etterfulgt av et påbud, dersom smittesituasjonen fortsatt ikke har bedret seg i løpet av den kommende uka.

- Vi håper og tror at folk skjønner alvoret i dette og følger denne sterke anbefalingen så godt det lar seg gjøre, sier Røsstad.

Anbefalingen gjelder fra og med i dag, torsdag 10. desember.

Sist oppdatert: 06.01.2021