Hjem NyheterFørste vaksiner i Trondheim like om hjørnet

Første vaksiner i Trondheim like om hjørnet

De første vaksinene mot covid-19 kommer til Trondheim allerede før nyttår. De første som får tilbud om vaksine vil være eldre på sykehjem og i omsorgsboliger.

Foto av smittevernoverlege Eli Sagvik
Smittevernoverlege Eli Sagvik fastslår at vaksinering mot covid-19 snart kan starte i Trondheim.

Det opplyste smittevernoverlege Eli Sagvik på Trondheim kommunes orienteringsmøte for media, torsdag formiddag.

- Trondheim kommune vil følge FHIs (Folkehelseinstituttet, red. anm.) anbefalinger for prioriterte grupper for vaksinering, fastslo Sagvik.

Vaksineplan klar fredag

Hun understreket også at kommunen har lang erfaring med massevaksinering, og at arbeidsgruppa som jobber med planleggingen av dette i Trondheim skal ha sitt opplegg klart allerede fredag 18. desember.

På orienteringsmøtet ble også situasjonen inn mot julehøytida belyst. Helse og velferdsdirektør Helge Garåsen opplyste at det allerede til helga blir opprettet flere teststasjoner på Leangen. Det skjer etter at påtrykket for å få testet seg har økt voldsomt de siste dagene.

Han fastslo videre at det ikke blir innført nye restriksjoner for besøk på sykehjem i jula.

Foto av Eli Sagvik, Rita Ottervik og Helge Garåsen.

Kan få permisjon i jula

- Brukerne skal kunne ta imot besøk av to-tre av sine nærmeste. Brukere kan også bli med sine pårørende hjem julaften. Vi fraråder overnatting, men kan likevel rom for permisjoner, sa Garåsen.

Han la også til at dette ikke vil gjelde dersom det er smitte på enheten.

Du kan få alle detaljene ved å se opptaket fra pressekonferansen.

Sist oppdatert: 06.01.2021