Hjem NyheterKaranteneopphold på hotell

Karanteneopphold på hotell

Fra og med 26. desember 2020 etableres det nye karantenehoteller i Trondheim kommune for tilreisende fra utlandet.

Foto av koronavirus
Det er nå nye regler for koronahotell-opphold. I denne artikkelen finner du mer informasjon om hva som nå gjelder.

Stjørdal kommune etablerte den 9 november på oppdrag fra Fylkesmannen i Trøndelag felles karantenehotell for hele Trøndelag for å begrense importsmitte.Denne ordningen utvides nå med hoteller i Trondheim hvor Trondheim kommune er oppdragstaker.

I Trøndelag fungerer følgende hoteller som karantenehotell:

• Scandic Hell, Stjørdal
  • Quality Augustin, Trondheim
  • Clarion Hotel, Trondheim
  • Comfort Hotel Park, Trondheim

Reisende via Trondheim Lufthavn Værnes som skal i hotellkarantene må henvende seg til informasjonsskranken for karantenehotell i ankomsthallen. Videre informasjon om hotellvalg vil bli gitt til den reisende der.

Endringer i reglene om karantenehotell

Regjeringen endrer covid-19-forskriften om karantenehotell fra 13. desember. Den viktigste endringen er at personer som har et annet formål med oppholdet enn arbeid eller oppdrag, og kan dokumentere at de har et annet egnet oppholdssted for karantene, ikke må benytte karantenehotell.

Endringer i reglene om karantenehotell (regjeringen.no)

Egenerklæringsskjema for personer som skal i innreisekarantene (regjeringen.no)

Reisekarantene

Du skal være i reisekarantene i 10 døgn dersom du ankommer Norge fra et rødt land. Når du har karanteneplikt skal du fullføre karanteneperioden på 10 døgn selv om du tar test og den er negativ.

Les mer om reisekarantene på helsenorge.no

Spørsmål og svar om innreise til Norge (regjeringen.no)

Politiet

Det er politiet i sin grensekontroll som vurderer vilkårene for innreise til Norge og informerer om plikten til å oppholde seg på karantenehotell. Politiet skal varsles om den reisende ikke møter på tildelt hotel.

Det er ikke opp til den enkelte reisende å bestille rom på karantenehotellet under disse vilkår. Denne ordningen gjelder kun tilreisende som ved grensekontroll har blitt informert om at skal i hotellkarantene.

Hva er karantenehotell?

Fylkesmannen i Trøndelag har laget en liten film som forklarer hva karantenehotell er, hvem skal dit og hensikten.

Se filmen her

Testing

Kommunen vil tilby testing under karanteneoppholdet.

Brudd på karanteneplikt

Ved observert brudd på karanteneplikten kontaktes politiet som vil vurdere eventuell strafferettslig forfølging.

Lenker

Informasjon fra Helsedirektoratet (på flere språk) til reisende som ankommer Norge (covid-19)

Informasjonsskriv til innreisende og arbeidsreisende til Norge (regjeringen.no)

Spørsmål og svar om innreise til Norge (regjeringen.no)