Hjem NyheterBer idretten innskjerpe praksisen

Ber idretten innskjerpe praksisen

Kommunedirektøren ber idretten i Trondheim innskjerpe praksis i kommunale anlegg som en følge av smittesituasjonen i Trondheim.

Foto av ungdommer som trener
Kommunedirektøren i Trondheim anmoder på det sterkeste at idretten i kommunen nå skjerper inn sin praksis med tanke på å forhindre smittespredning.

Formannskapet vedtok 26. desember følgende forskrift på vegne av Trondheim bystyre: “Sosiale kontakter skal begrenses til 10 personer per uke. Gjelder ikke kontakter i egen husstand og kontakter i arbeidssituasjoner”.

Kommunedirektøren har vurdert denne forskriften i sammenheng med de begrensninger som kommunedirektøren videre anbefaler for idretten.

Følgende begrensninger iverksettes i perioden fram til 1. februar 2021.

Innenfor idrettsområdet vil Veileder for idretten i Trondheim under covid-19 fra 1. januar bli oppdatert med følgende begrensninger:

• Det gis ikke adgang til å avholde konkurranser for utøvere over 12 år innendørs i kommunale haller i Trondheim kommune frem til 1.februar. Kommunedirektøren vil sterkt anmode private halleiere og fylkeskommunen om å innføre likelydende føring. Det åpnes fortsatt for nasjonale kamper/konkurranser innen eliteserien/toppidretten, men da i tråd med de ulike særforbunds strenge føringer. Forutsatt en tilfredsstillende “protokoll” åpnes det for publikum på disse kampene.
  • Kommunedirektøren vil sterkt anmode idretten om ikke å reise ut av Trondheim kommune for å spille kamper med utøvere over 12 år i andre kommuner i regionen fram til 1. februar.
  • Barn og unge kan fortsatt delta i sin definerte treningsgruppe, i tillegg til å ha 10 sosiale kontakter per uke. Dette forutsetter at gruppestørrelsene satt av de ulike særforbundene eller fastsatt av kommunen for det enkelte anlegg følges. Kommunedirektøren vil sterkt anmode idretten om at utøvere ikke spiller på flere lag, trener eller har andre funksjoner på treninger for andre lag. Sosiale kontakter utover idrett og skole/jobb bør reduseres til det minimale.
  • Det gis ikke adgang til breddeidrett for voksne over 20 år i kommunale haller fram til 1. februar. Kommunedirektøren vil sterkt anmode private halleiere og fylkeskommunen om å innføre likelydende retningslinjer.

Kommunedirektøren gjennomførte 28. desember et møte med Trøndelag idrettskrets, Idrettsrådet i Trondheim og særkretsene der tiltak knyttet til innstilling av konkurranser ble diskutert.

Vi var senest 30. desember i dialog med idrettskretsen og idrettsrådet om at det i perioden fram til 1. februar også vil bli innført nye tiltak overfor breddeidretten for voksne.

Om smittesituasjonen endrer seg vesentlig i løpet av de nærmeste ukene, vil kommunedirektøren løpende vurdere justeringer.

Kommunedirektøren er i gang med en tilsvarende vurdering for kulturfeltet, men ber om å få komme tilbake til formannskapet tirsdag 5. januar med konkrete anbefalinger og tiltak.

Sist oppdatert: 12.01.2021