Hjem NyheterHer kommer Trondheims første vaksinestasjon

Her kommer Trondheims første vaksinestasjon

NTNU stiller eksamenslokalene på Sluppen til disposisjon og dermed etablerer Trondheim kommune sin første vaksinestasjon.

Oversiktsbilde inne i eksamenslokalet til NTNU på Sluppen. Flere folk står vendt mot mann i grønn jakke som snakker.
Informasjonsmøte i det som skal bli Trondheims første vaksinestasjon.

Det er hektisk og mange folk i sving for å få vaksinestasjonen klar til 15. februar. Da blir det god tid til å teste ut at alt fungerer før trondhjemmerne kan komme for å få sine vaksiner når kommunen får flere vaksinedoser. Men, det er mye som skal på plass før den tid. Det forteller prosjektleder i kommunen, Runar Asp.

"Det er en formidabel jobb for det er mange aktører som skal inn", sier Asp.

For nå må flere hundre stoler med stofftrekk byttes ut med mer smittervernvennlige stoler i plast, båser skal settes opp, avstander må måles opp og utendørs må trafikkbildet utredes. Hvor kan man parkere, hvem må kontaktes og hvordan skal dette fungere best mulig for byens befolkning?

100 personer på jobb

Rundt 40 personer er allerede involverte og det er personer som igjen vil dra flere inn i forberedelsene. Når alt er klart, vil man trenge nærmere 100 personer daglig når vaksinestasjonen er i full drift.

Kommuneoverlege Tove Røsstad er også på befaring på Sluppen. Hun mener de store og luftige lokalene er godt egnet som vaksinerom. Her blir det satt opp båser med halvannen til to meters avstand og trondhjemmerne blir sittende i båsen fra de får vaksinen til observasjonstiden på 20 minutter er over.

"Det er optimalt at de blir sittende til observasjon der de får vaksinen", sier Røsstad.

Bilde av Tove Røsstad, med munnbind, inne i lokalene til det som skal bli vaksinestasjon på Sluppen

Når gruppevaksineringen av byens befolkning kan starte, avhenger av når Trondheim får flere vaksinedoser, men når det skjer skal i hvert fall vaksinestasjonen på Sluppen stå klar til bruk.

Det vil også bli en egen vaksinestasjon på Statens Hus.

Her finner du mer informasjon om vaksineprogrammet i Trondheim.

Se mer om koronapandemien på Trondheim kommunes samleside.

Bilde av NTNUs eksamenslokale på Sluppen. Utendørs.

Sist oppdatert: 03.02.2021