Hjem NyheterVært på Østlandet? Da må du være ekstra oppmerksom på symptomer

Vært på Østlandet? Da må du være ekstra oppmerksom på symptomer

Trondheim har i likhet med nabokommunene siste uke anbefalt alle reisende fra det berørte østlandsområdet, eller dem som har fått besøk derfra, om å teste seg. Dette har vært uavhengig av om at de har symptomer eller ikke.

Foto av koronatest
Har du kommet til Trondheim fra Østlandet, eller hatt besøk derfra, nylig så må du være ekstra oppmerksom på luftveissymptomer og ha lav tersker for å teste deg om slike symptomer oppstår.

I denne perioden er det tatt mer enn 3000 flere tester enn normalt og vi knytter dette til reiser til og fra østlandsområdet. Kun en person har testet positivt.

Nasjonale myndigheter anbefaler ikke testing med mindre man har klinisk mistanke.

Trondheim kommune endrer derfor sin anbefaling, gjeldende fra og med lørdag 30. januar:

De som i løpet av de siste 10 dagene har kommet fra kommuner som er berørt av det  muterte viruset på Østlandet anbefales å ha lav terskel for å teste seg, dersom de har fått nylige luftveissymptomer. Dette gjelder også de som i løpet av de siste dagene har hatt besøk fra det samme området.

Trondheim kommune fraråder fortsatt reiser til de berørte områdene som ikke er strengt nødvendige.

Sist oppdatert: 03.02.2021