Hjem NyheterVenter du på vaksine?

Venter du på vaksine?

Det gjør foreløpig de aller fleste i Norge. Inntil tirsdag 12. januar var rundt 20.000 mennesker i Norge vaksinert med første dose mot covid-19. 550 av dem i Trondheim.

Illustrasjonfoto av ung dame som får vaksine

I likhet med alle andre kommuner må Trondheim forholde seg til prioriteringslista som er bestemt av helsemyndighetene. Og når vi har nok vaksiner, vil vaksinasjon starte i stort omfang. Koronavaksinen er gratis for alle.

Prioriteringsrekkefølge for vaksinering

I starten vil det ikke være nok vaksine til alle som anbefales koronavaksine. Trondheim kommune baserer seg på rådene fra Folkehelseinstituttet (FHI) når det gjelder hvem som skal prioriteres først i vaksineringen. Fra 30.desember 2020 ble helsepersonell prioritert, og kommunene kan sette av inntil 20 prosent av dosene.

Innbyggerne i kommunen vil få varsel når deres gruppe står for tur for vaksinasjon. Det er ikke nødvendig å kontakte kommunen eller fastlegen for å sette seg på venteliste.

Ambisjonen er at alle som ønsker det skal få vaksine innen sommeren. I mellomtiden kan du lese mer på www.helsenorge.no/koronavirus/koronavaksine.

Vaksineinformasjon på flere språk/vaccine information in other languages

Gå til korona samleside

Sist oppdatert: 03.02.2021