Hjem NyheterAvlyser NM-veka i Trondheim

Avlyser NM-veka i Trondheim

NM-veka skulle etter planen gå av stabelen 25.-28.03. i Trondheim med følgende idretter: Skiskyting, langrenn, hopp, kombinert, hundeskikjøring og curling. Nå har Trondheim kommune besluttet at arrangementene avlyses på grunn av fare for smittespredning.

Foto av skihopper i Granåsen
Kommuneoverlegene og smittevernlegene vurderer at NM-veka ikke er smittevernfaglig forsvarlig.

Avgjørelsen skjer etter råd fra kommuneoverlegen i Trondheim og dialog med idrettens organisasjoner.

Totalt antall personer involvert er ca. 600, inkludert 70 personer fra NRK. De fleste tilreisende kommer fra Østlandsområdet.

Det er laget gode smittevernprotokoller for arrangementet og det var også planlagt testing av tilreisende ved ankomst Trondheim eller før avreise fra Oslo.

I løpet av de siste ukene har imidlertid smittesituasjonen i Østlandsområdet utviklet seg i alvorlig retning med et raskt økende smittetall. Det utfordrer kapasiteten for testing og smittesporing, og det blir svært krevende å få/ha kontroll over smitteveiene.

Man må derfor forvente at en del av tilreisende i forbindelse med NM veka vil være smittet. Testing før/ved ankomst ville kunne luke ut noen, mens andre først ville bli smitteførende i påfølgende dager. Det vil da være risiko for smitte innad i de ulike kohortene. Selv om smittevernplanene er gode, vil det store antallet tilreisende øke risikoen for glipper som kan medføre smittespredning også utover den enkelte kohort.

Det er den mer smittsomme muterte virusvarianten fra Storbritannia som dominerer bildet i Norge, og det er sett at denne gir mer alvorlig sykdom også hos yngre.

På bakgrunn av dette vurderer kommuneoverlegene og smittevernlegene i Trondheim at et slikt stort arrangement med mange innreisende ikke lenger er smittevernfaglig forsvarlig og vil anbefale at arrangementet blir avlyst.

Disse faglige innspillene fra kommuneoverlegene og smittevernlegene førte til at Trondheim kommune avgjorde tirsdag å avlyse arrangementet.

Sist oppdatert: 16.03.2021