Hjem NyheterBetal nå - få refundert på neste regning

Betal nå - få refundert på neste regning

Alle skal få igjen penger for SFO - og barnehagedager under korona-stenginga. Men kommunen ber foreldre og foresatte betale regninga nå. Refusjonen kommer på neste faktura. Arkivfoto, Illustrasjon.
Alle skal få refusjon for barnehage og SFO under korona-stenginga. (Arkivfoto, illustrasjon)

- Fritaket for foreldrebetaling gjelder for alle barn i barnehage og SFO, også de som mottar et tilbud etter unntaksbestemmelsene for barn av foreldre med samfunnskritiske funksjoner og barn med særskilt omsorgsbehov, sier oppvekst - og utdanningsdirektør Camilla Trud Nereid.

Det var tirsdag regjeringen besluttet at foreldre ikke skal betale for barnehage og SFO i den perioden tjenestene er stengt. Trondheim kommune jobbet onsdag med å få på plass alle praktiske detaljer for hvordan dette best kan gjennomføres.

Får fullt fratrekk

Faktura for kommende SFO- og barnehagekontingent forfaller fredag 20. mars, og mange har allerede betalt. Trondheim kommune ber derfor om at foresatte i kommunale barnehager og SFO betaler de fakturaer som allerede er sendt ut.

- Fratrekk for stengte dager vil gis på kommende fakturaer. De som av økonomiske grunner ikke kan betale, bes om å ta kontakt med Fagenhet for oppvekst og utdanning, sier Nereid.

Private barnehager fakturerer selv, og foreldre bes derfor om å ta kontakt med egen barnehage for informasjon om fakturering og betaling i denne perioden.

Sist oppdatert: 20.03.2020

Hva forsøkte du å finne? (ikke skriv personlig informasjon)