Hjem NyheterFrykter et mer smittsomt korona-virus

Frykter et mer smittsomt korona-virus

Koronaviruset som nå er i omløp i Trondheim fremstår som mer smittsomt enn tidligere.

Foto av kommuneoverlege Tove Røsstad
Kommuneoverlege Tove Røsstad sier det finnes et nytt korona-virus i Trondheim nå som ser ut til å være mer smittsomt enn før.

Kommuneoverlege Tove Røsstad sier dagens utbrudd i Trondheim startet med smitte i en frisørsalong og har siden hatt forgreininger til ulike miljø. blant annet et studentmiljø, noen arbeidsplasser og særlig ved puben «Lille London» i Trondheim. Ansatte og gjester som var til stede på puben i perioden mellom 7. og 10. oktober er nå i karantene.

- Vi har ikke grunnlag for å si at «Lille London» har brutt smittevernreglene, understreker kommuneoverlege Tove Røsstad.

Totalt er over 1000 personer i Trondheim nå i karantene.

- Denne varianten av covid 19 er mer smittsom enn det vi så langt har erfart og folk synes å bli smitteførende tidligere - til dels allerede etter et døgn eller to. De fleste som er smittet er mellom 20-30 år, men også noen i 50 årene, sier Røsstad.

Lette symptomer

Kommuneoverlegen sier at kommunen ikke er kjent med at noen har utviklet alvorlig sykdom etter de nye utbruddene. De fleste har så langt hatt svært lette symptomer. For mange av dem har symptomene vært såpass lette at de ikke har sett på seg selv som syke.

- Det viktigste tiltaket nå er smittesporing og å sette personer som har vært utsatt for smitte i karantene. Vi har så langt ikke vurdert andre tiltak. Situasjonen vurderes daglig. Vi har økt kapasitet på testing og smittesporing for å kunne teste folk på dagen og for å kunne sette folk i karantene. All smitte i Trondheim siste uke kan spores - vi har per nå ingen smittede vi ikke kjenner smittekilden til. Dermed mener vi fortsatt at vi har kontroll, sier kommuneoverlege Tove Røsstad.

Sist oppdatert: 16.10.2020