Hjem NyheterGreit å vite når du skal ut på tur i påsken

Greit å vite når du skal ut på tur i påsken

Hva er lurt å gjøre hvis jeg skal ut på tur og tar med bilen? Kan jeg bruke de kommunale fotballbanene sammen med noen venner? Her er litt informasjon til deg som vil ut i påsken. Bilde av løypemaskin som står stille i Granåsen. Et lite stykke unna står en forelder med to små barn som har på seg ski.
Løypemaskinene kjører opp fine løyper i marka denne påsken også.

Har du tenkt deg ut på skitur i påsken? Trondheim bydrift setter inn ekstra mannskap og kjører løyper øverst i bymarka. De er ute alle dager unntatt langfredag og første påskedag.

I Klæbu kjøres det løyper alle dager det er behov for det. Skal du gå i Nordmarka kan du parkere på Saksvikvollen eller Gjenvollhytta parkering. Har du tenkt deg ut på tur rundt deler av Vassfjellet er det brøytet parkeringsplass ved Tanem skole.

Vipps på parkeringsplassene

På de fleste parkeringsplassene vil det være folk ute som hjelper til med å organisere parkeringen. De vil stå på Henriksåsen, Fjellseter, Storsvingen, Granåsen, Smistad, Bekken, Saksvikvollen og Tanem skole.

Det er kun mulig å betale via Vipps for å unngå fare for smittespredning. Vipps-kvitteringen vises frem i ruta, så slipper du å rulle ned vinduet av smittevernhensyn. Hvis P-plassene blir fulle, settes det opp informasjonsplakater i veikanten ved innkjørselen med beskjed til nye trafikanter om at plassen er full.

Ulovlig parkering på vei i tilknytning til parkeringsplassene håndteres av Trondheim Parkering.

Inntektene fra parkeringen fordeles mellom idrettslaget som står parkeringsvakt og kommunen. Kommunen benytter sin del av inntekten til vedlikehold av parkeringsplassene i marka (grusing, brøyting, strøing etc.).

Her finner du tips til hvor det kan være lurt å gå for å unngå for stor trengsel.

Her en oversikt over hvor det er kjørt opp skispor.

Åpne anlegg, men begrenset aktivitet

Ta hensyn til de du møter, enten det er i marka, på turstier, fortau eller kommunale anlegg. Når de kommunale banene nå åpnes for begrenset aktivitet er det viktig at alle følger reglene som står på skilt ved kommunale fotballbaner.

Bilde av gutt bakfra som sparker en fotball i en hage

Gode råd for aktivitet på de kommunale idrettsanleggene:

• Det bør være en voksenperson til stede per gruppe ved all fotballaktivitet for barn og ungdom.
  • Maks fem per gruppe.
  • Alltid 2 meters avstand eller mer, både innad i gruppen og til eventuelle andre grupper.
  • Det er ikke tillatt med aktiviteter med dueller og fysisk nærkontakt.
  • Husk at ballen er en potensiell smittekilde.
  • Unngå å ta på ballen med hendene (bruk gjerne hansker) og unngå heading.

Trondheim kommune vil gjennom påska ha streifvakter som kontrollerer kommunens idrettsanlegg.

Blir ikke disse reglene overholdt, har vi ikke annet valg enn å stenge anleggene igjen.

Hvilke anlegg er åpnet?

Utendørsanleggene for fotball og friidrett er nå åpnet i tråd med de siste vedtakene hos de nasjonale helsemyndighetene.

Det gjelder:

• Lade stor bane, merket 2 x 9er baner (brøytet)
  • Lade bane 4 11er (ikke brøytet)
  • Eberg kunstgress 11er (brøytet)
  • Dalgård kunstgress 11er (ikke brøytet)
  • Byåsen skole 7er (ikke brøytet)
  • Spongdal skole 7er (ikke brøytet)

Kan bli trangt i fjæra

Det er mange som setter pris på bare stier og som ønsker å gå tur langs Ladestien, på Grillstad eller i Hansbakkfjæra. Da er det fint om du passer på at du ikke går tett i tett langs stiene. Det er viktig å holde 2 meters avstand der også.

Frisk luft smitter ikke. Det er viktig å bruke påska så godt som mulig, med de smittevernreglene som nå er laget.

Og det er bedre å gå på tur enn å gå på veggen!

Unngå drikkevannskildene

Trondheim bydrift vil også gjerne komme med en oppfordring om ikke å legge turen rundt drikkevannene våre. Jonsvatnet og Benna har ikke godt av stor trafikk og mer søppel, så legg gjerne turen et annet sted.

Tømming av søppel

Tømming av søppel vil foregå som normalt frem til onsdag, med noen få unntak påskeaften.

Trenger du å komme i kontakt med Trondheim bydrift?

Bydrift sitt kundesenter er åpent mandag og tirsdag kl. 08.00-15.00.

Akutte henvendelser utenfor åpningstid:

vann og avløp 72546449 og vei 175.

Sist oppdatert: 14.04.2020

Hva forsøkte du å finne? (ikke skriv personlig informasjon)