Hjem NyheterHva skal vi finne på i påska?

Hva skal vi finne på i påska?

I år synes jeg du skal gå for å prøve noe nytt i påsken. Kanskje frister geriljabrodering, egen påskekrim eller dansing i stua? Denne påsken blir kanskje ikke som du hadde tenkt, men det er mange gode grunner til at den kan bli fin likevel. Bilde av malerskrin, bok, Donaldblad og filmen kule kryp som ligger delvis oppå hverandre.
Lese, male, se film eller gå tur. Mulighetene er mange i påska.

Vi i Trondheim kommune håper du lar deg inspirere til å prøve noen av tipsene vi kommer med her. Enten du velger å gå på ski eller på bena, kan det være godt å komme hjem, sette seg i godstolen og fortsette med geriljabroderingen. Eller kanskje vil du lære å hekle? Mulig du er en kløpper allerede, uansett kan du få laget mange julegaver i påsken.

Er du av de heldige som har en gammel sløydbenk i kjelleren eller boden kan du lage noe fint til noen du er glad i der også.

Finn frem brettspillene

Påsken handler for mange om å være sosial. Vi foreslår at du legger vekk mobilen i perioder og drar frem de gamle brettspillene. Eller puslespillene. Mange gjør dette helt naturlig når de er på hytta, men det går an å gjøre det hjemme også. Å tusle rundt i lang underbukse og med håret til værs er like deilig i byen som på hytta.

Bilde av tre brettspill. Sequense, stigespillet og monopol junior

Voksduk + maling = sant

Har du et pent langbord anbefaler jeg deg å legge på en voksduk før du prøver neste tips. Tegning og maling er gøy uansett alder, og her kan du velge om alle skal male egne bilder eller om man skal lage et stort ett sammen. Her er det bare fantasien som setter en stopper for kreativiteten.

Lag din egen påskekrim

Det er ikke alltid det blir ordentlig påske uten påskekrimmen. I år kan du lage din egen. Med enkle animasjonsapper, de fleste gratis, kan du og barna lage årets påskekrim. Den kan også deles med besteforeldre og venner som dere kanskje ikke får vært sammen med i påsken. Kanskje kan dere til og med lage en episode hver?

Trening

Mange treningssentre og dansestudioer har lagt ut videoer som passer til hjemmetrening. Her er det bare å boltre seg og velge de øvelsene og dansetrinnene som passer best i huset der du bor.

Bilde av dame og barn som tøyer magen

Er du stiv og støl i kroppen, eller trenger å roe ned stemningen i huset, finnes det også mange yogaøvelser som virker mot det meste. Du finner de på nettet, og du finner både de lette og de vanskelige nettopp der.

Digital fritidsklubb

Discord-serveren "Ung Kultur Trondheim” er Kulturenhetens digitale fritidsklubb. Tilbudet er for ungdom fra 13-18 år, og vil være tilgjengelig i hele påska. Akkurat som en tradisjonell fritidsklubb er discord-serveren bygd opp med forskjellige rom hvor ungdommer fra hele byen kan komme i kontakt med annen ungdom og ungdomsarbeidere, og delta i ulike aktiviteter.

Gå til Discord-serveren "Ung Kultur Trondheim"

Bilde av en håndholdt telefon med masse bilder på

Her kan du melde deg på noen digitale aktivitetstilbud som kommunen arrangerer for barn og unge i påska.

Tips til aktiviteter

Kulturenheten i Trondheim kommune har samlet tips til aktiviteter for barn, unge, familier (og voksne). Siden oppdateres jevnlig. Her finnes tips og inspirasjon til ting å finne på alene og sammen i tiden fremover.

Gå til siden Aktiviteter inne og ute

Tips til flere aktiviteter

Biblioteket

Bruk biblioteket hjemmefra! På bibliotekets nettsider finner du informasjon om bibliotekets nett-tjenester, digital bokhylle og andre gode tips.

Kulturtilbud for seniorer

Den kulturelle spaserstokken tilbyr nå flere digitale konserter til helse- og velferdssentre. Disse vil også være tilgjengelige i påskeuka.

Alene i påsken?

Er du alene i påsken er det mange gode boktips på nettet og det er mange som setter pris på en telefonsamtale. Å tegne, male, danse og trene går også helt fint alene. Å gjøre det med god musikk eller lydbok på anlegget er absolutt å anbefale.

Men, påsken kan også være en tøff tid å gå i møte alene. Med koronapandemien i tillegg kan det være du også har behov for å prate med noen. Her er tips til hvor du kan få hjelp når du har behov for det.

Din psykiske og psykososiale helse under koronapandemien

Mange opplever korona-situasjonen som vanskelig og krevende. Dette skal skape stress og usikkerhet, og sinne og frustrasjon kan bygge seg opp. På alle hverdager mellom 9 og 15 kan du ringe 477 08 888. Ikke nøl med å ta kontakt dersom du føler for en uforpliktende prat.

Hvis du ikke føler deg trygg hjemme kan du finne hjelp her.

Hvis du ikke finner informasjonen du leter etter på Trondheim kommunes korona-sider, kan du ringe 905 09 052. Vi er også tilgjengelig på e-post: korona.smittevern@trondheim.kommune.no

Folkehelseinstituttet (FHI) har mye informasjon om koronaviruset på sine hjemmesider. Instituttet har også en egen informasjonstelefon, tlf. 815 55 015

Sist oppdatert: 03.04.2020

Hva forsøkte du å finne? (ikke skriv personlig informasjon)