Hjem NyheterKoronatest mens du sitter i bilen

Koronatest mens du sitter i bilen

Her oppføres den hittil største teststasjonen for covid-19 i Trondheim. Et 300 kvadratmeter stort telt på Leangen skal kunne sluse inn seks biler i slengen. Et 300 kvadratmeter stort telt på Leangen er satt opp for å brukes som koronatest-stasjon.
Dette 30 meter lange og ti meter brede teltet blir den nye koronateststasjonen for bilister. (Foto: Øivind Blomstereng, Kommunikasjon)

Torsdag denne uka skal teststasjonen like ved Leangen idrettspark etter planen være operativ. I flere dager har Trondheim kommune sammen med flere aktører jobbet på spreng for å få alt klart til åpning.

- Vi tar sikte på en forsiktig oppstart torsdag og fredag, med en opptrapping neste uke, sier Runar Asp i kommunedirektørens fagstab.

Imponert

Helse- og velferdsdirektør Helge Garåsen orienterte torsdag politikerne i formannskapet om teltløsningen for testing på Leangen. Han poengterte at dette vil øke kapasiteten for testing betraktelig. Han sa også at var svært imponert over den innsatsen som er lagt ned av alle som har vært involvert i smittevernarbeid.

Må bli i bilen

Teststasjonen vil i praksis fungere som det amerikanerne gjerne kaller en drive-thru. Det vil si at du kjører inn i den ene enden, blir testet mens du sitter i bilen, og kjører ut av motsatt ende. Hele poenget, ikke minst fra et smittevernperspektiv, er at du ikke forlater bilen din.

- Det jobbes nå med fullføre en bookingløsning der folk melder seg på elektronisk. Der vil man få oppgitt et eksakt tidspunkt for oppmøte. Det er viktig at de som har fått tid stiller mest mulig presise for å unngå kø, sier Runar Asp.

Han legger til at vektere skal sørge for trafikal orden ved stasjonen.

Med full bemanning og eventuelt flere skift vil teststasjonen på Leangen teoretisk kunne ta unna inntil tusen personer i døgnet.

Sist oppdatert: 01.09.2020