Hjem NyheterKoronatestere på fire hjul

Koronatestere på fire hjul

Et 70-talls studenter ved NTNU var de første som fredag køet opp for å bli koronatestet av Trondheim kommunes rullende testteam. Koronatesterne kler seg opp for å ta imot de første som ville ha test på Gløshaugen, fredag. I bakgrunnen NTNU-rektor Anne Borg og avdelingsleder Torkild Raavand. (Foto: Kommunikasjon, Trondheim kommune)

Kommunens to testbiler skal i ukedagene framover rulle rundt til de ulike studiestedene i Trondheim. Etter hvert kan bilene også bli satt inn for å teste andre grupper.

Mindre smitterisiko

- Det er to personer som betjener hver bil. De har med seg alt nødvendig utstyr, og kan gjøre dette raskt og like sikkert som på en innendørs testestasjon, sier Torkild Raavand, avdelingsleder for smittetesterne i Trondheim kommune.

Han understreker at denne måten å teste på kan ha enda større fordeler enn innendørs testing.

- Alt skjer utendørs, og dermed blir det minimalt med berøringspunkter, om noen i det hele tatt, sier han.

Testbilene vil alene kunne øke kapasiteten for testing med ti prosent og kanskje mer, ut fra dagens testetall. Den siste uka har antallet testede økt fra dag til dag, og var torsdag kommet opp i 556.

Anne Borg er rektor ved NTNU, og hun er svært fornøyd med at testtilbudet er utvidet til å omfatte de høyere lærestedene i kommunen.

Mobilt koronatest-personell.

Korona-nervøse

- Vi har hatt et svært godt samarbeid med kommunen i dette løpet, fastslår hun.

Hun opplever at studentene er veldig opptatt av koronasituasjonen, og at mange har ønske om å få testet seg.

- Vi har mange nye studenter. Et stort antall er i tillegg lite lokalkjent. Også derfor er dette en ordning vi hilser velkommen, sier hun.

For å bli testet bør du bruke det digitale påmeldingsskjemaet. Da blir du oppringt og får tildelt tid og sted for oppmøte.

Sist oppdatert: 24.08.2020