Hjem NyheterNå er det lurt å gå nye veier. Her er turtips til deg som ofte går i turistløypa.

Alle har vi godt av å komme oss ut, men for å forhindre at covid-19 sprer seg bør vi spre oss litt utover i terrenget. Her er noen tips til løyper og turområder du kanskje ikke har gått før. Bilde av et par blåe ski som står i snøen. Nydelig blå himmel og fjell i bakgrunnen
Tråkk gjerne din egen løype når du skal ut på tur.

Vil du gå på bena finner du tips på nærtur.no. Her finner du turer som er alt fra tre til syv kilometer lange. Er du ekstra sprek kan du gå flere av dem på en og samme dag.

Brøyta turveier

Vil du gå på bena eller sykle i marka er disse turveiene brøyta. De strøs også regelmessig.

- Lian stasjon - Fjellseter (4 km)

- Diket P-plass (Vådan) – Storfurua – Stykket – Diket (7 km)

- Granåsen - Frøset - Vådan - Nilsbyen (4 km)

- Smistad - Rønningen (3 km)

- Ringvål - Vellikvatnet (2 km)

- Bekken - Estenstadhytta (2 km)

Utforsk ditt eget nabolag

Du trenger ikke å dra langt for å gå på tur. Du kan ta med nistepakke og kakao i sekken og gå veier du ikke har gått før og du kan starte hjemmefra. Kanskje finner du en benk eller en stubbe det går an å sette seg ned på og ta en spisepause før du utforsker mer.

Bilde av  to personer som går tur i marka. Vi ser ikke hodene deres.

Tur langs fjorden

Trondheim bydrift kan også melde om vår og barmark flere steder langs fjorden. La deg friste til å prøve en av de mange skogstiene som går av fra Ladestien. Kanskje finner du et nytt favorittsted.

Mange av stiene i marka fottråkkes. Prøv området Våttakammen og Geitfjellet eller stiene rundt Theisendammen, Lianvatnet eller Estenstaddammene.

Jeg vil ut på skitur

Det er fortsatt godt skiføre mange steder og hvis du er glad i å gå på ski vil vi gjerne utfordre deg til å prøve nye stier. Veldig mange reiser til Bymarka og Estenstadmarka for å gå på ski. Forrige helg var det trafikkaos både der, ved Jonsvatnet og ved Saksvikvollen ved Drakstveien. Her er tips til andre steder det er mulig å ta seg en skitur.

Prøv en ny løype

Hvis det er mulig må du gjerne starte skituren hjemmefra. Kjører du bil, vurder gjerne å parkere på en av de mindre brukte parkeringsplassene som Tømmerdalstorget, Kyvatnet, Haukvatnet, Nilsbyen, Smistad, Ringvål, Saupstad, Lohove, Bekken Sim eller Tjønnstuggu.

Det er mange skiløyper og lysløyper å velge mellom.

P-plasser i Klæbu og Bratsberg

Gjenvollhytta er en fin start for skiturer i preparerte skispor. Her er det mulig å gå østover til Saksvikvollen eller vestover og ned til Klæbu sentrum (Bomveg kr 50,-)

Klæbuhallen er et fint utgangspunkt for den 6 km lange sentrumsrunden i Klæbu. Fra P-plassen kobles en på skiltet runde hundre meter sørøstover langs Tanemsbruvegen.

Bratsberg idrettsanlegg har utgang til skiløyper (50 kr).

Tenk over når du går

Det er flest folk ute på tur om formiddagen. Nå når vi helst ikke skal gå så mange samtidig må du gjerne ta en tur i soloppgang eller i blåtimen, eller hva med en mørketur med hodelykt? Det kan være ekstra spennende for de litt større barna å bli med på.

Det er ekstra lurt å unngå formiddagsturen når sola skinner. Da vil nemlig alle ut.

Det kan være lurt å bruke de mindre løypetraseene og hvis du har lyst kan du gå opp dine egne spor og kanskje finne et nytt favorittsted. Hvis du er redd for å gå deg bort, kan du bare følge dine egne spor tilbake.

Du kan også lage din egen skileik. Finn en bakke og bygg et hopp, ungene synes nok det er helt topp.

P-avgift

Trondheim kommune har avblåst all innkreving av P-avgift på kommunale P-plasser i marka på grunn av smittefare. Det er derfor ingen innkreving på kommunale plasser i helgene fremover. P-plassen på Bratsberg idrettsanlegg er privat og driftes av Bratsberg IL. Det koster 50 kroner å stå der.

Trondheim bydrift vil lørdag og søndag hjelpe til med å holde orden på parkeringsplassene Baklia, Storsvingen, Henriksåsen og Saksvikvollen.

Trondheim parkering vil være i området og følge med på at folk parkerer på skiltede områder. De vil spesielt følge opp fremkommelighet og sikkerhet.

Løypekart til inspirasjon

Sist oppdatert: 04.05.2020

Hva forsøkte du å finne? (ikke skriv personlig informasjon)