Hjem NyheterNå kan du bestille korona-test på nett

Nå kan du bestille korona-test på nett

Trondheim kommune har nå åpnet for digital bestilling av covid-19-test. Det eneste du trenger, er BankID/MinID. Illustrasjon av digitalt skjema for bestilling av koronatest
Slik ser den første sida på bestillingsskjemaet ut.

Kommunen har opplevd en enorm pågang på koronatelefonen de siste månedene. En ny digital løsning skal sikre at alle innbyggere som ønsker å bli testet for covid-19, kan registrere seg på en raskere og mer effektiv måte. Etter at du har registrert deg, vil du bli oppringt for å avtale time. Hvis du velger å registrere deg via digitalt skjema, skal du ikke ringe koronatelefonen. Dette skaper bare lengre ventetid.

Den digitale registreringen skjer på Min Side på kommunens nettside.

Du må ha egen BankID/MinID for å komme deg inn på registreringsskjemaet. Dersom du tar kontakt på vegne av andre eller flere i familien, må du fortsatt ringe koronatelefonen på telefon 905 09 052.

Du skal ikke reise med kollektivtransport når du kommer til testing. Dersom du ikke har mulighet til å reise på annen måte, må du ringe for å avtale annet oppmøtested.

Det er enkelt å registrere seg på Min Side. Du må gjennom disse fire trinnene:

1. Gi samtykke til at du kan komme til Midtbyen for testing.
  2. Svare på noen enkle spørsmål om din tilstand og dine symptomer.
  3. Fylle ut enkle personlige opplysninger.
  4. Kontrollere opplysningene du har gitt og sende inn bestilling.

Trondheim kommune oppfordrer alle som har mulighet, til å registrere seg digitalt.

Sist oppdatert: 18.08.2020