Hjem NyheterOver 5000 har ringt korona-telefonen

Over 5000 har ringt korona-telefonen

Mange innbyggere ringer kommunen med spørsmål om korona. På det meste har det vært 350 henvendelser på én dag. Tilbudet inkluderer også tolk slik at det er mulig å få svar på flere språk. Illustrasjon av korona-telefonen

Trondheim kommunes informasjonstelefon (905 09 052) om korona har ikke stått stille siden den ble åpnet 12. mars. Totalt har rundt 5500 personer ringt. Trafikken var naturlig nok størst de første ukene. I uke 12 fikk kommunen hele 1720 henvendelser på telefonen. I tillegg var det mange som dessverre ikke fikk svar på grunn av kapasiteten.

- Det var svært hektisk i starten, og vi hadde noen utfordringer den første uka. Vi fikk raskt bygget opp den nødvendige kapasiteten, og nå har det jevnet seg ut. Vi ser at det kommer flere henvendelser etter negative oppslag i media. Mange blir engstelige, forteller helsesykepleier Randi Berg ved Enhet for legetjenester og smittevernarbeid i Trondheim kommune.

Fortsatt ringer over hundre personer hver dag med spørsmål av ulike slag. Mange henvendelser gjelder egen helsetilstand.

- Folk ringer for å høre om de skal testes. Mange av disse har vi tatt inn til prøvetaking, sier Berg.

Kommunen oppfordrer minoritetsspråklige til å bruke korona-telefonen.

- Vi bestiller tolk etter behov. Dette medfører at det vil være litt ventetid. Vi vil ringe tilbake så fort tolk er tilgjengelig, forteller Vigdis Ledal, avdelingsleder ved Enhet for legetjenester og smittevernarbeid i Trondheim kommune.

De siste ukene har det vært rundt 700 henvendelser i uka. Trondheim kommune reduserer telefonens åpningstid fra mandag 20. april. Den vil da være åpen fra 9 til 16 på hverdagene og fra 11 til 17 i helgene.

- Det er vanskelig å vite hvordan trykket på telefonen utvikler seg, og vi vurderer kapasitet og åpningstid fortløpende, understreker Ledal.

Sist oppdatert: 18.04.2020

Hva forsøkte du å finne? (ikke skriv personlig informasjon)