Hjem NyheterPassasjerer på cruiseskipet "MS Aurora" får ikke gå i land

Passasjerer på cruiseskipet "MS Aurora" får ikke gå i land

Trondheim kommune har i samråd med Trondheim Havn besluttet at passasjerer på “MS Aurora” ikke får komme i land i Trondheim. Cruiseskip

Cruiseskipet som er ventet lørdag 14. mars, kommer direkte fra Southampton, England og vil ligge til kai fram til kl. 18.00 samme dag. 

Vedtaket betyr at MS Aurora kan få legge til kai og proviantere, men passasjerer må bli om bord. 

- Vedtaket er hjemlet i IHR-forskriften, og er et viktig tiltak for å begrense trengsel i byen og redusere risiko for smitte, forklarer Tove Røsstad, kommuneoverlege i Trondheim kommune. 

Vedtak om ytterligere restriksjoner for øvrige cruiseanløp må vedtas i Formannskapet. Også cruisehavnene i Bergen, Stavanger, Ålesund og Bodø har fattet liknende vedtak av hensyn til smittevern. 

Restriksjoner for Hurtigruten kan følge

Hurtigruten anløper Trondheim havn to ganger daglig, og opererer både som cruise- og lokaltransport av passasjerer. I tillegg frakter Hurtigruta kystgods. 

- Vi er i dialog med Hurtigruta om hvilke restriksjoner som kan være hensiktsmessige for både å ivareta smittevern, lokaltransport og kystlast, forklarer Knut Thomas Kusslid, havnedirektør i Trondheim Havn.  

Neste cruiseanløp er ventet onsdag 18. mars. 

Sist oppdatert: 15.09.2020

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Din tilbakemelding blir ikke besvart. Hvis du behøver hjelp, vennligst benytt en av våre kanaler for kontakt.

A03-P1-EPI006